2024-08-05
今日專登揀平日嚟到K11 MUSEA睇多啦A夢展覽, 聽講附近有間有錢文華大廚處理嘅星加坡菜Chatterbox Cafe, 試吓排隊點知入到! Cafe除咗單點仲有二人同埋四人套餐, 價錢係尖沙咀K11 Muses 係好抵食 👍🏻👍🏻我地叫左二人套餐, $348, 上菜速度非常快, 落咗單冇耐已經有嘢食😋馬來特色炸豆腐前菜叫咗馬來特色炸豆腐, 屬於佢哋嘅推介前菜, 不過重點我覺得唔係豆腐, 而係佢大大碟的沙嗲醬! 配得好好沙茶好香☺️文華海南雞飯主菜叫坐枱枱都有嗌嘅文華海南雞飯, 果然係鎮店菜式, 每件雞肥瘦適中, 無骨啖啖肉, 份量亦唔少, 油香飯非常美味, 差啲想問吓佢可唔可以添飯😂香炒河粉燴牛肉我覺得好好味! 食落口牛肉好腍身好重牛味, 一啲都唔韌, 河粉好滑片片分明, 唔似出面嘅炒河粉一嚿嚿黐埋晒, 高分☺️蠔油小棠菜, 健康搭配! 如果可以嘅話希望有蒜蓉炒菜, 可能遲啲啦!! 有機蘋果茶, 飲茶解解油, 穩陣啲算😊
馬來特色炸豆腐
文華海南雞飯
香炒河粉燴牛肉
有機蘋果茶, 飲茶解解油, 穩陣啲算😊