2024-09-23
今日朋友帶我嚟觀塘呢一間人氣火鍋店 質素唔錯👍🏻 我嗌咗SRF美國極黑和牛套餐 食物種類都幾多🥰💛 鍋底清甜椰子雞鍋 好多人嗌呢個 因為味道幾清甜 個人覺得呢個鍋淥蔬菜好合適🥥 龍蝦頭鍋 朋友話好想試呢個期間限定嘅鍋 真係有一個好大嘅龍蝦頭喺入面啊😮 橙紅色嘅鍋底好吸引💛 肉類豬牛羊雞加埋有10款肉類可以任食 食肉獸最愛🐻 餐廳勁貼心 牛類嘅食物 有埋個溫馨提示 淥幾秒就食得🔔 個人真係好鍾意佢嘅澳洲羊肉片 食落口非常嫩滑🐏💛 海鮮呢間舖頭嘅海鮮都幾新鮮 個人最鍾意佢嘅鮮甜海蝦 肉質彈牙🦐 爽脆墨魚同埋帆立貝嘅味道都唔錯 💛 小食真係未食過火鍋會有芝麻雞翼同埋燒乳鴿皇食😮 芝麻雞翼嘅外皮炸得好脆 入面仲有好多肉汁 另外幾鍾意鹽酥雞係逐粒咁嗌 唔會嗌一兜嚟咗好多🐥💛 自助吧除咗可以用QR code落單 餐廳仲有一個好大嘅自助吧area 可以自己夾食物😆 沙律冷盤區有一啲開胃嘅前菜 中華沙律 今日仲有麻辣豬脷👅 另外火鍋配料區 有好多新鮮嘅蔬菜 同埋較特別嘅丸類 岩燒鱆魚丸食落口幾特別 入面有煙靭嘅麻糬🫢 另外有手包蝦肉雲吞同台北鴨血都有得食 仲有小食區 有即炸午餐肉 炸魚皮同埋鬆脆響鈴
💛 鍋底
💛 肉類
💛 海鮮
💛 小食
💛 自助吧
除咗可以用QR code落單 餐廳仲有一個好大嘅自助吧area 可以自己夾食物😆 沙律冷盤區有一啲開胃嘅前菜 中華沙律 今日仲有麻辣豬脷👅 另外火鍋配料區 有好多新鮮嘅蔬菜 同埋較特別嘅丸類 岩燒鱆魚丸食落口幾特別 入面有煙靭嘅麻糬🫢 另外有手包蝦肉雲吞同台北鴨血都有得食 仲有小食區 有即炸午餐肉 炸魚皮同埋鬆脆響鈴 火鍋必備之選
💛 飲品
選擇真係好多 喺雪櫃入面有珍珠奶茶 無糖茶 汽水 同埋啤酒任飲🍻 另外仲有暖櫃 有維他奶 菊花茶 無糖茶等等嘅選擇
💛 甜品
鍾意食甜品嘅你一定會好開心 因為呢度有好多款甜品 梗有一款啱你口味🥳 一啲杯裝嘅蛋糕 唔同口味嘅大福 牛乳布甸都有 雪糕櫃又係會令人瘋狂 因為有脆皮雪條 杯裝雪糕 榴槤雪條 仲有個軟雪糕機🍦 有得玩 又有得食
呢一間火鍋真係唔錯 尤其係佢有得食芝麻雞翼同埋燒乳鴿皇🤩 真係幾特別 唔怪得知咁多人食啦