2008-04-18 5 views
08/04/2008(二) 又來到旺角吃晚飯了, Thxdtsdd 愛來旺角, 因為無論吃東西, 購物, 交通等都很方便.今晚再來北京拉麵店吃飯, 上次光顧已經有年多前了, 還記得當時覺得不太好吃, 想不到今次令Thxdtsdd 改觀了! 我們大約7:30pm 到達, 當時客人不多, 約佔食店的一半座位. 我們2 人吃了:1.酸辣雲吞(酸辣湯底好好味, 又足料, 雲吞好滑, 如果再大隻d 就更好!)2.五香牛展拉麵(湯底比較清淡, 牛展肉味濃, 幾嫩!)3.小籠包(外皮幾薄, 餡料既肉鮮美)4.鍋貼(餡料比小籠包更好味, 肉汁更多, 如果可以再煎香d 就更佳!)5.兩杯豆漿(太甜, 冇咩豆味, 一定唔會再叫!) 這食店不貴, 今餐埋單剛好$100, 以食物的水平來說, 很抵食, 也很美味!(除了那兩杯豆漿). 就算是拉麵店的二人龍蝦鮑翅餐, 都只是$198. P.S. 當晚鄰桌的一位女士不停彈點了的醉雞被不好吃, 很煩!照片可參考:http://hk.myblog.yahoo.com/thxdtsdd/article?mid=910&prev=928&next=903

2.五香牛展拉麵(湯底比較清淡, 牛展肉味濃, 幾嫩!)
3.小籠包(外皮幾薄, 餡料既肉鮮美)
5.兩杯豆漿(太甜, 冇咩豆味, 一定唔會再叫!)

照片可參考: