2022-10-16
呢間Omakase午市好抵食🫶🏻$588已經有好多野食其他Lunch Set都好多款式選擇壽司飯仲係呈現粉紅色原來係師傅自家研發秘方由純天然植物製成米飯仲係用咗日本溫泉水煮出飯特別香甜柔軟Lunch Omakase - $588🔸前菜დ 蕃茄蓉დ 核桃子小女子დ 明太子沙律დ 茶碗蒸🔸刺身დ 北海道帶子დ 左口魚დ 間白🔸壽司დ 深海池魚დ 鯖魚დ 魴鮄魚დ 金扇鯛დ 煙燻金目鯛დ 銀鱈魚 დ 牡丹蝦 დ 大刀დ 左口魚邊 დ 白鰻魚დ 拖羅鄂位დ 根室海膽🔸稻庭烏冬🔸湯物🔸甜品🔸 Lunch Setდ 汁燒雞扒飯 - $128師傅唔會由淡而濃咁出壽司,會一d淡味一d濃味,師傅話咁樣先可以試出魚嘅味道。呢間omakase比平日食到嘅唔同!會用多款少見嘅魚生,仲用頂級鰻魚同少有嘅拖羅部位!第一次食銀鱈魚壽司,灸燒過竟然有入口即溶嘅感覺😍師傅將牡丹蝦嘅蝦頭燒過,食落蝦味香濃。煙燻金目鯛好特別,師傅即場表演煙燻效果,金目鯛上放有蒜片同埋掃上少量辣醬油。呢款白鰻屬於頂級鰻魚,無骨又軟滑。拖羅不得了,係吞拿魚腩位與魚頭連接的部份,一條吞拿魚都只有好少係最好食嘅部位。甜品係抹茶🍵奶凍,唔會太甜啱啱
$588已經有好多野食
🔸湯物
🔸甜品
🔸 Lunch Set
დ 汁燒雞扒飯 - $128
師傅唔會由淡而濃咁出壽司,會一d淡味一d濃味,師傅話咁樣先可以試出魚嘅味道。呢間omakase比平日食到嘅唔同!會用多款少見嘅魚生,仲用頂級鰻魚同少有嘅拖羅部位!第一次食銀鱈魚壽司,灸燒過竟然有入口即溶嘅感覺😍師傅將牡丹蝦嘅蝦頭燒過,食落蝦味香濃。煙燻金目鯛好特別,師傅即場表演煙燻效果,金目鯛上放有蒜片同埋掃上少量辣醬油。呢款白鰻屬於頂級鰻魚,無骨又軟滑。拖羅不得了,係吞拿魚腩位與魚頭連接的部份,一條吞拿魚都只有好少係最好食嘅部位。甜品係抹茶🍵奶凍,唔會太甜啱啱好😍
除咗食佢個omakase 之外,我哋仲叫咗個燒汁雞扒飯。雞扒燒到外皮好香脆,雞肉亦都嫩滑多汁,配埋餐廳嘅秘製燒汁去烹調就仲好味😋