2017-11-10 1892 views
今日同事生日,大家一齊去試下灣仔出名既意大利餐廳!餐廳很久之前已經係電視介紹過,最出名係芝士意粉,但lunch menu冇,唯有下次晚餐再試!餐廳裝修簡潔高級,員工服務一流,午市套餐包括頭盤、主菜及甜品。頭盤 - 海鮮汁煮花甲 - 味道一流,花甲鮮甜,再配以近似蕃茄薯仔海鮮湯汁,一個頭盤2種享受!主菜 - 太平洋紅蝦扁意粉 - 我個人特別喜愛食蝦同意粉,加上龍蝦汁煮,兩者配合得天衣無縫,係不能錯過既美食!同事點選另一頭盤 - 西班牙吞拿魚配牛油果沙律 - 吞拿魚非常新鮮,配上酸酸地既牛油果沙律,非常開胃。另一頭盤 - 牛肝菌肉醬野菜千層麵 - 第一啖,feel到淡淡意大利既感覺,但非常heavy,重重既芝士醬配合香濃蕃茄醬,芝士控一定好鐘意!最後是日甜品係朱古力雪糕泡芙,真係一個完美既午餐!

最後是日甜品係朱古力雪糕泡芙,真係一個完美既午餐!
2017-11-08
$210 (Lunch)
Celebration
Birthday