2024-08-11
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》無論食幾多餐日本嘢都唔會厭嘅我,今次俾我搵到間集omakase、壽喜燒同居酒屋於一身嘅日本菜🫨咁特別梗係要同大家分享吓啦🤗🌟椿 $880/pp🌟前菜-鱈魚片好脆嘅鱈魚片配蛋黃醬好正😋🌟前菜-鮮蜆、北海道白粟米、炸魚🌟日式蒸蛋🌟刺身四款先嚟係味道比較清淡嘅真鯛魚,配上梅子醬酸酸甜甜帶出鮮味;大分縣真蠔非常肥美🦪加咗黑松露酸汁,口感滑溜;煙燻鰹魚一打開盎蓋,煙燻香氣四溢😮💨最後竟然有鮟鱇魚肝泡芙😲鮟鱇魚肝就食得多,鮟鱇魚肝泡芙真係第一次食🤭泡芙裏面係好creamy嘅鮟鱅魚肝醬,脂香十足🥰估唔到同鬆脆嘅泡芙都幾夾🌟和牛壽喜燒/串燒五款可以揀壽喜燒或者串燒,我哋就每人叫一樣☺️ 雪花均勻嘅薄切和牛,加埋金菇、豆腐、冬菇等配料配上壽喜燒湯底,味道濃厚亦係暖胃之選至於串燒拼盤就有雞翼、豬腩肉、大蝦、秋葵同冬菇🍢雞翼燒到皮脆內嫩亦唔會太乾,咬落仲有肉汁🥰大蝦肉質爽口彈牙,蝦頭仲食到有蝦膏添😍🌟壽司六件🍣金目雕🍣帶子鮮甜厚肉🍣鯖魚卷🍣海膽🍣鰈魚邊👍炙燒過嘅鰈魚邊迫出油份好香好好食🍣大拖羅 🌟彩羽太卷 (+$125) 👍難得嚟到梗係要試吓呢度嘅名物-彩羽太卷
🌟椿 $880/pp
🌟前菜-鱈魚片
好脆嘅鱈魚片配蛋黃醬好正😋
🌟前菜-鮮蜆、北海道白粟米、炸魚
🌟日式蒸蛋
🍣鰈魚邊👍
炙燒過嘅鰈魚邊迫出油份好香好好食
🍣大拖羅
🌟彩羽太卷 (+$125) 👍
難得嚟到梗係要試吓呢度嘅名物-彩羽太卷啦😍 賣相非常吸引,一睇就知奢華級享受!紫菜包住醬油漬蛋黃、紫海膽、拖羅、赤身同青瓜,一啖食落口嘅餡多到漏唒出嚟😮💨口感同味道都豐富
🌟魚湯
奶白色嘅魚湯,味道鮮甜
🌟雪花刨冰👍
估唔到甜品都好有驚喜🤩餐廳有部日式刨冰機,師傅席前即場製作😲口味仲有多款選擇: 芒果、士多啤梨、綠茶紅豆、白桃等🍑我哋揀咗芒果味🥭有奶蓋同芒果醬淋上刨冰,食落透心涼🍧
人均價錢:$1000
味道:7.5/10