2024-10-03
今次係奧海城行完街,唔想食連鎖餐廳,就去附近搵食,見到呢間特別注明係台南風味香港既台灣餐廳,一於試下有咩特別🤩。✨大滿足總匯套餐✨呢個餐真係餐如其名😋,真係好滿足。滷肉飯又真係有台南既風味,甜甜地,加上肉粒好淋,唔會好硬👍,好好餸飯。特別想讚下個雞排🐔,外脆內嫩,有肉汁。睇個樣見到咁大份,以為會無乜味,點知佢地既調味入哂雞肉度,食哂成塊都無話無味又乾爭爭。麵線湯底有海鮮味🦐,應該加左D木魚做調味,有種日式既感覺。最重要係,雖然話就話飯同麵都係細份,但食完真係好夠飽!😝✨脆薯起司蛋餅✨食台灣野當然一定要叫蛋餅,特別在佢地呢款有脆薯🥔,所以就試試佢。薯餅加拉絲芝士🧀,食落去有多重口感🥰,仲有一隻店員有提到既自製蒜蓉汁🧄,又真係好惹味,幾推介大家點下。冬瓜鮮奶🥛佢地冬係用真鮮奶,所以奶味就好夠濃。波霸奶茶🧋波霸奶茶正常,粉圓唔太多,大大杯夠哂解渴。呢間我地覺得幾抵食🤑,無論食物定飲品份量都多,而且味道正宗,想食台南風味食物一定會再黎。推介畀大家!地址:大角咀利得街11號利奧坊地下G501-G503號舖@那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ@nagetwfood@chillchill_aloye#台灣菜#台南#蛋
✨大滿足總匯套餐✨
✨脆薯起司蛋餅✨
冬瓜鮮奶🥛
佢地冬係用真鮮奶,所以奶味就好夠濃。
波霸奶茶🧋
波霸奶茶正常,粉圓唔太多,大大杯夠哂解渴。
地址:大角咀利得街11號利奧坊地下G501-G503號舖
@那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ