2024-07-18 368 views
▪️ 紅燒牛肉麵 ▪️呢間旺角嘅台灣小店嘅紅燒牛肉麵真係一絕!湯底濃郁香醇,牛肉炆得好嫩滑,入口即化。麵條彈牙有嚼勁,吸收晒湯底嘅味道,每一口都充滿咗牛肉嘅香味。仲有幾塊大塊牛肉,量足味美,食完真係滿足。▫️ 肉鬆蛋餅 ▫️肉鬆蛋餅都唔錯,薄薄嘅餅皮煎得金黃香脆,內裡包住滑嫩嘅蛋同肉鬆,味道非常豐富。每一口都可以感受到蛋嘅香滑同肉鬆嘅鹹香,真係好好味。配埋少少甜辣醬,味道更加突出,食完唔會覺得膩。▪️ 珍珠奶茶 ▪️講到台灣飲品,點少得珍珠奶茶!呢度嘅珍珠奶茶奶味濃郁,茶底清香,就係甜咗少少。珍珠彈牙爽口,唔會太硬或者太軟,口感剛剛好。
▪️ 紅燒牛肉麵 ▪️

肉鬆蛋餅