2017-01-01
是咁的~一直都會黎紅磡搵野食 之前網上面睇到三河屋幾好口碑 所以今次黎試試~主菜就梗係叫最出名嘅鰻魚飯 88蚊 份量好足夠!!鰻魚都好大塊 飯都唔少 胃口唔係特別大嘅人都食完都可能飽飽地 鰻魚飯始終個汁係靈魂 但我覺得佢唔夠多汁 鰻魚肉厚 但實淨得黎肉身都有d“鞋” 鰻魚嘅皮燒得好香好“煙un” 88蚊絕對值得一試 而且係下次可以再叫 淨係鰻魚個size都已經抵食我女朋友就叫左吉列薯餅北海道忌廉飯 佢個忌廉好香 而且稀稠度拿掐得好好 唔會稀到好似湯咁 但又唔會太稠 味道亦相當好不過薯餅就一般喇 乾身左d 而且佢入面唔係用薯蓉 係類似薯仔攪左幾下但又未變成蓉咁 啫係會食到一舊舊薯仔咁 不過個忌廉汁真係好得另外 如果叫鰻魚飯 會跟湯 個湯好好飲 唔係沖粉果種味噌湯 不妨一試今餐飯仲有其他朋友仔 所以都有叫其他野食 三文魚刺身68蚊好似 呢到坦白講唔夠半磅 但絕對絕對一定要叫 三文魚刺身肉質好肥美 值對比得上d高級d貴d嘅日本店 我地一行5人 叫左一碟之後都忍唔到要叫多碟 因為太正 又厚又香又肥美!!!大板燒餅 細細塊 唔洗40蚊 好抵食 粉漿唔會太厚 不過料就唔係太足炸蝦天婦羅 又一個必食
overall黎計 真係抵食 小店都有呢種質素 一定要支持下