2022-07-26 25 views
近排疫情又嚴重咗啦😔 有時都唔想出去食太多,所以如果可以外賣返屋企嘅就最好啦!呢間川菜店係連鎖嘅,主打特色嘅麻辣開胃小食同埋麵食,價錢十分公道之餘,味道都唔錯👍🏼👍🏼傳統風味手工涼皮($26) - 之前以為涼皮係透明嘅粉皮,但原來佢比較似粗嘅刀削麵,係白色嘅麵質,口感都係煙煙韌韌同埋彈牙嘅😀 傳統嘅風味會配有花生,少量肉碎同埋黃豆,撈埋我揀咗嘅BB麻辣醬好惹味😋串串鍋 ($38) - 如果你係自己一個人食嘅叫個串串鍋就最啱,形式就類似迷你嘅麻辣打邊爐咁,每樣配料都有一串,加埋好似有成八樣嘢。我最鍾意食係豆腐串,索晒全部麻辣燙好入味🌶重慶酸辣粉($25) - 本身朋友想嗌傳統涼面,但見重慶酸辣粉係期間限定,就叫嚟試吓。同一般見到嘅重慶酸辣粉一樣,都有基本嘅花生芫荽麻辣配料,配上薯粉,味道中規中矩,但只係買$25性價比就幾高👍🏼👍🏼一口粟米豚肉雲吞 ($40/20粒) - 舖頭名叫得做熊貓小雲吞,咁我梗係要試吓佢哋嘅小雲吞啦🤣 雲吞細細粒做到一口嘅感覺,但入邊嘅餡都絕不馬虎,粟米好甜而且豚肉份量都唔少,食入去啖啖肉🤓 湯底有六款俾你揀,有辣有唔辣,如果已經叫咗幾樣麻辣嘅食物就可以揀返清湯清

一口粟米豚肉雲吞 ($40/20粒) - 舖頭名叫得做熊貓小雲吞,咁我梗係要試吓佢哋嘅小雲吞啦🤣 雲吞細細粒做到一口嘅感覺,但入邊嘅餡都絕不馬虎,粟米好甜而且豚肉份量都唔少,食入去啖啖肉🤓 湯底有六款俾你揀,有辣有唔辣,如果已經叫咗幾樣麻辣嘅食物就可以揀返清湯清清腸胃啦😌

麻辣鮮嫩手撕雞($35)
孜然椒麻炸雞翼 ($35/5隻)

除咗即食食品之外,舖頭都有售賣各款四川醬料,鍾意食辣嘅我都唔執輸買咗一包麻辣雞煲醬返屋企,到時買返隻雞就可以自製雞煲啦😀 開咗之後到時再寫食評同大家分享😇
TakeAway