2024-08-05 189 views
今次見到外賣平台外賣有半價,就試一試呢一間雲吞。叫咗個二人餐,有20粒鮮蝦小雲吞,一個酸辣粉,一份手撕雞,二人份涼粉,同埋兩支茶,再另加一個麻辣雞拌麵,都係$130左右好抵食。酸辣粉冇乜特別,唔太酸亦唔太辣,反而個拌麵幾好食,配料都好多款,幾有誠意,另外手撕雞都好滑。小雲吞都唔會太細粒,都算皮薄餡多,紫菜魚湯底得紫菜味,冇乜魚味。涼粉好大份,一盒都要兩個人share先食得晒,加埋糖漿幾好食。
2024-08-04
Delivery
$70 (Lunch)
2024-07-26 173 views
港東區外賣店黎講講柴灣嘅熊貓小雲吞 簡直係世一熊貓小雲吞係位於柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖顧名思義餐廳主打食雲吞同川菜為主佢麻雀雖小五臟俱全 因為太近我日常休息地點 我今次點左個外賣點左佢地10隻豚肉雲吞同炸雞翼做人最緊要儀式感返到去擺好個盤食得佢個豚肉雲吞個皮都幾薄食落豬味香濃Location : Chai WanPrice : $50-$100/p.pYummy (10 is delicious): 7/10
港東區外賣店黎講

Location : Chai Wan

Price : $50-$100/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2024-07-08 243 views
📍熊貓小雲吞 (興華廣場) (柴灣)柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖放工一個人唔想煮又食咩好呢?我自己幾鍾意小雲吞,有肉有菜一啖一粒,方便又好味 @pandawonton_hk 一口豚肉雲吞 $29/10隻一啖一粒雲吞仔,一碗都有好多粒,外皮入口滑溜,鮮嫩豚肉內餡湯底清淡且帶鮮味黑醋涼拌木耳 $23開胃涼拌小菜,一碗份量都夠兩個人share炸雞翼 $25/3隻香脆外表裡面肉嫩多汁🤤🤤必點洛神花茶 $22清涼解渴微酸口感亦幾開胃,啱哂而家天氣飲佢哋更有出售自製醬料,麻辣醬/ 辣椒紅油 / 四川口味口水雞醬 /四川口味雞煲醬 /黃金脆脆豆 / 香脆花生 / 五仁菜脯丁 /香辣菜脯丁;正宗四川風味,我都買返麻辣醬看門口,煮餸同撈麵一樣咁讚
📍熊貓小雲吞 (興華廣場) (柴灣)
柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖

放工一個人唔想煮又食咩好呢?

一口豚肉雲吞 $29/10隻

黑醋涼拌木耳 $23
開胃涼拌小菜,一碗份量都夠兩個人share

炸雞翼 $25/3隻
香脆外表裡面肉嫩多汁🤤🤤必點

洛神花茶 $22
清涼解渴微酸口感亦幾開胃,啱哂而家天氣飲

2024-05-06
Type of Meal
Dinner
2024-06-21 250 views
天氣熱辣辣,真係冇乜胃口,第一時間就諗起食啲辣嘢刺激下食慾,所以今日特登走去熊貓小雲吞買外賣返屋企食。芝麻手撕雞:雞肉鮮嫩多汁,味道帶有鹹香,有柔軟的咀嚼感。QQ水晶拉皮:皮薄Q彈,有一定的韌勁,入口感受到咀嚼時的軟糯。我自己揀咗BB辣,非常好味開胃。涼拌豬耳:豬耳有嚼勁同時帶有軟嫩的肉質感,辣味同樣令人醒胃。紅燒肉上海粗麵:肥美的紅燒肉絕對不會令人失望,麵條粗大彈牙,連同美味的湯底,令人非常滿意。香脆紅糖糍粑紅糖的香甜味濃郁,搭配上糍粑本身的清甜,外層酥脆、內裡綿密軟糯的口感,讓人回味無窮。香脆花生一樽樽預先整好咗吃起來時十分方便,而且又不失其焦脆酥香的口感。其味道鹹香交融,用來搭配粥粉麵飯都非常合適。

芝麻手撕雞:
雞肉鮮嫩多汁,味道帶有鹹香,有柔軟的咀嚼感。

QQ水晶拉皮:

涼拌豬耳:
豬耳有嚼勁同時帶有軟嫩的肉質感,辣味同樣令人醒胃。

紅燒肉上海粗麵:

香脆花生
  • 紅燒肉上海粗麵
2024-05-31 192 views
- 麻辣手撕雞手撕雞唔算太辣 份量都幾多 啲手撕雞喺面下面有好多青瓜絲😍食嘅時候最好撈勻佢配上青瓜絲 食落口感覺十分之清新🫶🏻- 爆汁韭菜雲吞 Q彈鮮蝦雲吞全部都係豚肉雲吞餡😋可以揀雙拼😋2款雲吞20隻$48湯底方面想要啲清淡啲所以揀咗蝦米紫菜魚湯😆- 孜然椒麻炸雞翼啲雞翼好大隻😂雞翼炸到脆卜卜 上面鋪滿咗啲粉 而且仲有好輕微嘅辣辣地 好惹味😋- 肥牛金菇酸辣粉辣度方面 今次就揀咗BB辣😚酸辣粉煙煙韌韌 唔會咬極都唔斷入面仲有啲花生 花生亦好脆口

- 麻辣手撕雞

辣度方面 今次就揀咗BB辣😚
酸辣粉煙煙韌韌 唔會咬極都唔斷
入面仲有啲花生 花生亦好脆口

2024-05-29 121 views
有時都會經過柴灣做嘢鍾意食辣嘅朋友唔好錯過呢間熊貓小雲吞嚟呢度當然要試佢嘅雲吞有分10隻定20隻 湯方面可以揀清湯同埋辣湯另外可以自己加餸 我揀咗腐皮胃口大嘅朋友實食得飽 皮好滑 餡料都多👍🏻👍🏻除咗雲吞之外仲有好多小食 大部份都係麻辣之選最鍾意食佢啲小食有手拍青瓜 豬耳 加埋佢嘅秘製醬料 味道都幾惹味不錯雞絲涼皮涼皮比較厚同大塊加上青瓜絲 感覺更清爽!有時都會同朋友打吓邊爐唔想自製湯料咁麻煩可以買埋佢哋嘅麻辣雞煲醬又麻又香非常適合愛辣人士喔
有時都會經過柴灣做嘢

有手拍青瓜 豬耳

加埋佢嘅秘製醬料
味道都幾惹味不錯
雞絲涼皮涼皮比較厚同大塊

加上青瓜絲 感覺更清爽!

有時都會同朋友打吓邊爐
唔想自製湯料咁麻煩
可以買埋佢哋嘅麻辣雞煲

又麻又香非常適合愛辣人士喔
2024-05-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
2024-05-09 166 views
最近柴灣開左一間熊貓主題概川菜館,性價比好高,佢嘅招牌菜有好多款小雲吞同川菜,價錢都好平宜,味道都好正!如果經過柴灣,又想食川菜,可以去試下!------------------------------🥟◖紅油抄手◗ $26抄手餡料豐富,皮薄餡多,紅油醬汁係微辣帶點麻,味道香辣又鮮美!🍜◖手工涼皮◗ $25手工涼皮質感爽滑,配上麻醬同花生碎,味道鮮美又開胃!伴隨微辣嘅麻醬,食落更加爽口,係夏天嚟食最正!🥒◖手拍青瓜◗ $22手拍青瓜清脆爽口,配上蒜蓉同辣椒,味道惹味又開胃!特別適合辣味控,可以一邊解辣一邊享受青瓜嘅清甜!🍡◖紅糖糍粑◗ $18糍粑外表香脆,內裹軟糯Q彈,份量上兩個人share 啱啱好🫖 ◖洛神花茶◗ $16洛神花茶係一款清涼解渴嘅飲品,有濃郁嘅花香同微酸嘅口感,好啱夏天飲用!☕️◖御趣烏龍茶◗ $16御趣烏龍茶有獨特嘅香氣同滋味,茶底濃郁又順滑🌟 Encore指數:8/10
🥟◖紅油抄手◗ $26

🍜◖手工涼皮◗ $25

🥒◖手拍青瓜◗ $22

🍡◖紅糖糍粑◗ $18
糍粑外表香脆,內裹軟糯Q彈,份量上兩個人share 啱啱好

🫖 ◖洛神花茶◗ $16

☕️◖御趣烏龍茶◗ $16
御趣烏龍茶有獨特嘅香氣同滋味,茶底濃郁又順滑

🌟 Encore指數:8/10
2024-03-23 136 views
🌸二人套餐|$13810粒豚肉雲吞+酸辣粉+芝麻鹽焗手撕雞+香脆紅糖糍粑豚肉雲吞可以選擇餡料同湯底,今次食粟米雲吞配番茄湯,小雲吞一口size,皮薄餡都算多,肉好彈牙。湯底似平時火鍋湯底,酸酸甜甜,加埋辣菜脯好好食。酸辣粉可以選擇辣度,薯粉彈牙有口感,湯底酸辣惹味。芝麻鹽焗手撕雞,底下舖左青瓜絲,清爽解膩。⭐️ 香脆紅糖糍粑,我既最愛,次次黎都要食,即叫即炸好香脆,配埋黃豆粉紅糖漿,煙煙韌韌勁正😚🌸炸鮮蝦小雲吞,脆卜卜,配甜辣醬。🌸青蘋果茶🌸西柚柚子茶跟餐+$12。兩款系唔太甜帶有淡淡水果香既茶。
🌸二人套餐|$138
10粒豚肉雲吞+酸辣粉+芝麻鹽焗手撕雞+香脆紅糖糍粑

酸辣粉可以選擇辣度,薯粉彈牙有口感,湯底酸辣惹味。

芝麻鹽焗手撕雞,底下舖左青瓜絲,清爽解膩。

🌸炸鮮蝦小雲吞,脆卜卜,配甜辣醬。

🌸青蘋果茶
🌸西柚柚子茶
跟餐+$12。兩款系唔太甜帶有淡淡水果香既茶。
2024-01-28 150 views
🔹️每次經過🐼 ‘’熊貓小雲吞‘’ 也會買些外賣🛍店舖唔單止出名小雲吞, 還有多款式選擇👍價錢親民💰店舖簡潔🥢🔸️一口韭菜豚肉雲吞紅薯粉🥟雖然是一小口雲吞, 但餡料十足, 豚肉鮮甜, 濃郁韭菜香, 皮薄幼滑, 紅薯粉煙煙韌韌配清香雞湯底Good👍🔸️雞絲蔥油酥撈麵🐔🍜以手撕雞絲, 味道鮮嫩幼滑, 還有青瓜絲、花生、五仁菜脯配撈幼麵, 十分惹味🤤🔸️九轉肥腸米線豬腸十分香滑肥美, 口感十足, 米線幼滑配上蝦米紫菜湯,味道有層次😋😋🔸️紅燒肉上海粗麵啖啖惹味紅燒肉, 粗麵口感彈牙, 配美顏蕃茄湯底, 味道香濃, 超讚👍🍮甜品選了自家制熊貓涼粉, 糖漿不太甜🥄還買了最愛吃的五仁菜脯😍

🔸️一口韭菜豚肉雲吞紅薯粉🥟

🔸️雞絲蔥油酥撈麵🐔🍜

🔸️九轉肥腸米線

🔸️紅燒肉上海粗麵

2024-01-24 129 views
我鍾意食辣🌶️,久唔久就想食吓涼皮、酸辣粉刺激吓味蕾😜有日唔想煮飯,同老公講想食酸辣粉,佢就話不如試吓「熊貓🐼小雲吞」。平時以為佢得雲吞賣,一睇佢個menu 先知都好多選擇,有唔同既麵類、小食,連飲品都有唔少款😯我地打算外賣,所以叫咗個3人餐($208),食唔哂都唔使驚😆 3人餐相當豐富,包括3️⃣個主食、1️⃣個肉、1️⃣個涼拌、1️⃣個甜品同3️⃣支飲品~個人覺得性價比都幾高,簡單講吓有咩係推薦~十粒豚肉雲吞:落單時姐姐仲會問你要咩餡同咩湯底,配搭都幾多,唔驚食厭😆 餃子餡有韭菜、高麗菜、粟米同鮮蝦🦐;湯底就有蕃茄🍅、清雞湯、蝦米紫菜、麻辣等~酸辣粉:我就叫咗BB辣,唔食得辣可以走辣。我就覺得幾好食,特別係佢既薯粉無煮到林哂、漿哂,仲係食到一條條,而且個酸味夠出,滿足到想食酸辣既慾望😊擔擔麵:老公就叫咗小辣,佢一食就話有驚喜,話個調味岩岩好,我見佢個麵好大份,食極都仲有咁😆香脆紅糖糍粑:估唔到快餐店都有糍粑!本身對佢期望唔高,但係快餐黎講質素唔錯!保持到脆身,仲食到糍粑既米香味~推薦👍🏻👍🏻好欣賞佢飲品既唔單止有汽水、豆漿,仲有冷泡茶😯😯 有幾款都幾特別,好似氣泡西柚柚子茶咁,都唔使再加錢👍🏻我地平時都
我鍾意食辣🌶️,久唔久就想食吓涼皮、酸辣粉刺激吓味蕾😜

我地平時都有煮開湯麵同餃子,見到佢個辣椒油係新鮮本地製作,見唔太貴就買返去試吓😋

2024-01-24 98 views
唔係第一次幫襯 @pandawonton_hk上次做完嘢經過時間有點趕買外賣好味道但冇咗溫度一直飲恨今日夠時間梗係坐低慢慢食重慶酸辣米線酸辣湯底小辣雖然冇追加配菜菜脯黃金豆花生都唔少爽爽脆脆有咬口酸辣湯紅薯粉墨魚肉卷九轉肥腸海帶結每樣加少少加加埋埋大碗好夠飽好欣賞九轉肥腸入味唔肥膩qq水晶拉皮獨家有驚喜加上微辣仲過癮麻辣手撕雞雞肉嫩滑份量唔少涼拌松花皮蛋皮蛋糖心好黏口人均消費💰 : $ 80總結✍ : 湯底多款選擇,價錢便宜合理NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)🏠 熊貓小雲吞 (興華廣場)🌐 柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖
唔係第一次幫襯 @pandawonton_hk

雞肉嫩滑份量唔少

涼拌松花皮蛋
皮蛋糖心好黏口

人均消費💰 : $ 80
總結✍ : 湯底多款選擇,價錢便宜合理
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)

🏠 熊貓小雲吞 (興華廣場)
🌐 柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖
2023-12-28 77 views
▫️天氣凍冰冰特別想食辣野🌶️ 即時諗起四川菜🤣 今次就簡單啲,買啲四川麻辣小食做晚餐🥳🥟 一口豚肉雲吞 (雙拼) $48/ 20隻▫️一啖一粒岩岩好✌🏻 揀左粟米同韮菜,雲吞皮夠薄又滑,餡料塞滿晒好滿足🤭🍜 啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵 $55▫️豬扒有2塊,肉質都幾嫰🐷 撈麵夠彈牙,加左蔥油好香口😋 配菜仲有好清甜嘅蘿蔔、生菜同菜脯好豐富🥸🍝 傳統風味手工涼皮 $30▫️涼皮偏向粗麵條質感,將青瓜絲、花生、芝麻等撈勻,索晒汁好香口🤤 忍唔住好快就食晒成碗🤣🥚 涼拌松花皮蛋 $22▫️最愛嘅涼菜之一🥰 皮蛋黃好綿滑,配上麻辣汁好惹味🤤🐓 麻辣手撕雞 $38▫️份量都幾多,塞滿成個盒😯 手撕雞入味,肉質一啲都唔鞋,不過要左少辣都幾辣🥵 可以同碗底嘅青瓜絲撈勻一齊食🥒🥒 田園涼拌青瓜 $24▫️青瓜好爽脆,撈勻花生同辣油好開胃😋🥫 香辣菜脯丁 $22▫️店內仲有唔少罐裝調味料,全部香港製造🇭🇰 買多罐香辣菜脯丁,送麵食一流😆

🥟 一口豚肉雲吞 (雙拼) $48/ 20隻

🍜 啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵 $55

🍝 傳統風味手工涼皮 $30

🥚 涼拌松花皮蛋 $22
▫️最愛嘅涼菜之一🥰 皮蛋黃好綿滑,配上麻辣汁好惹味🤤

🐓 麻辣手撕雞 $38

🥒 田園涼拌青瓜 $24
▫️青瓜好爽脆,撈勻花生同辣油好開胃😋

🥫 香辣菜脯丁 $22

今日去柴湾興華廣場地下熊貓小雲吞買外賣孝敬老媽。我買了媽媽愛吃的招牌一口䐁肉雲吞和撈麵。淨雲吞有4款,今日買了淨雲吞系列。雲吞採用上等靚豬,一口一個好好食,外皮滑,餡足料夠味。媽子讚韭菜䐁肉雲吞有風味,我就最鍾意夠鮮味的鮮蝦䐁肉雲吞。下次試埋一口高麗菜䐁肉雲吞和一口粟米䐁肉雲吞。湯底有六款,有辣有唔辣。美颜番茄湯和惹味清雞湯啱我們口味,湯有香葱和芫茜,還有生菜,正。熱撈麵便當也美味,我揀了啖啖肉豬扒撈幼麵。豬扒大大塊多肉,豬扒味道不錯,撈麵少少辣好味道,配菜腐皮,菜甫,黄豆,花和唐生菜都好味。芝麻鹽焗手撕雞賣哂,叫了蜜汁芥末炸雞翼。雞翼大隻多肉又惹味。吃完雲吞撈麵飲番枝微甜的手工冷泡洛神花茶,perfect!順便買了瓶出名的麻辣醬俾老媽煑雞煲。
今日去柴湾興華廣場地下熊貓小雲吞買外賣孝敬老媽。

我買了媽媽愛吃的招牌一口䐁肉雲吞和撈麵。

熱撈麵便當也美味,我揀了啖啖肉豬扒撈幼麵。

吃完雲吞撈麵飲番枝微甜的手工冷泡洛神花茶,perfect!

順便買了瓶出名的麻辣醬俾老媽煑雞煲

這間性價比高的連鎖川菜外賣店已經成為食堂😆食過幾次質素不錯價錢又實惠 店鋪有堂食座位環境乾淨企理 食物即整都好快準備好 仲可以用QR code預先落單📱✨二人套餐:二人套餐可以主食、小食、飲品各選兩款🔹一口鮮蝦豚肉雲吞有10隻一口小雲吞🥟雲吞餡料跟湯底可以自己揀自由度比較高 特濃蕃茄湯我最愛🍅湯底酸酸甜甜好開胃🤤雲吞一口大小 要了韭菜豚肉餡好食👍🏻🔸傳統川式涼麵涼麵口感爽滑🍝配料豐富有青瓜絲 炸黃豆 花生 芫荽 蔥 不要可以同店員下單講🌶️要了BB辣不算太辣 我另外加購了一樽五仁菜脯丁 加入去更加惹味開胃🤤🔹芝麻鹽焗手撕雞 $35手撕雞啖啖肉好嫩滑🐔底下配上青瓜絲好清爽解膩 曬上白芝麻粒味道更香👍🏻🔸香脆紅糖糍粑糍粑經油炸後淋上紅糖汁跟灑上黃糖粉😍外皮香脆裡面軟糯煙韌 味道香甜米香味濃郁 份量多適合分享🔹飲品好多款選擇 比較特別的是自家製手工冷泡茶🍵要了洛神花茶跟西柚柚子茶🍊味道帶自然酸甜味✨蜜糖芥末炸雞翼炸雞翼有三個口味選擇🐔雞翼大隻醃得入味 加上蜜糖芥末醬 味道香甜都不錯✨炸鮮蝦雲吞一口大小的雲吞炸得酥脆不油膩🍤鮮蝦餡料好鮮味 可以沾甜酸醬更好食📍熊貓小雲吞 (興華廣場) (柴灣)柴

✨二人套餐:
二人套餐可以主食、小食、飲品各選兩款
🔹一口鮮蝦豚肉雲吞

✨蜜糖芥末炸雞
蜜糖芥末炸雞翼

✨炸鮮蝦雲吞
炸鮮蝦雲吞

📍熊貓小雲吞 (興華廣場) (柴灣)
柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號鋪
芝麻鹽焗手撕雞
蜜糖芥末炸雞翼
炸鮮蝦雲吞
2023-11-06 83 views
餐廳位於柴灣興華廣場,係附近住買雲吞外賣又多一個選擇,新鮮製造之餘,價錢仲超抵食,招牌一口雲吞款式多多,仲有賣重慶酸辣粉同北京擔擔麵,正宗又好食!一口鮮蝦豚肉雲吞 配紅薯粉 $45面底嘅蔥芫荽腐皮芽菜吸盡湯汁,三種麵底可以揀,包括米線上海麵同紅薯粉,而雲吞肥嘟嘟好飽滿,有滿滿鮮蝦豚肉,口感爽口彈牙,一試難忘!想試多一款雲吞可以加$15就有多八隻,CP值拉滿!小食選擇都好多,今次試左芝麻手撕雞小食$38,鮮嫩雞絲,入味又下飯!除左即食食品,佢地仲出左自家製醬料,店員特別推介左佢地招牌麻辣醬比我,祖傳手工拌炒,超香口,辣得黎豐富有層次!

一口鮮蝦豚肉雲吞 配紅薯粉 $45

TakeAway