2024-06-29
今日有新戲上出咗銅鑼灣食野要睇戲,天氣熱熱地食吓辣野,以辣抗熱先😂#二人餐 勁抵食($128)- 有酸菜魚同一個小炒菜,見個菜上碟好大份就以為酸菜魚會係lunch set個種,點知上菜個陣原來係勁大碗😱😱魚既份量勁多成個面都鋪滿哂咁濟,底下就有芽菜/薯粉亦都唔少份量,完全可以唔使食飯就咁share都夠。魚亦都好滑冇細骨👍🏻👍🏻我哋叫咗微辣都好夠辣了,薯粉索哂啲湯辣得好過癮#炒花椰菜 係用咗豬腩片去炒,依個唔會太辣。朋友都食得到😂椰菜炒得好夠咪有啲乾辣椒另外本身以為酸菜魚係細份就叫多咗幾個餸食#蒜苗回鍋肉 ($88) - 依碟都好大份,食落就知炒得好夠鍋氣好夠味,可以食到好多碗飯。佢係以花辣為主,幾香同惹味,蒜苗好入味同埋豬腩片好夾 #手工紅糖糍粑($46)-糍粑個糖醬唔會太甜,配埋黃豆粉勁夾,糍粑好軟熟煙韌,而且就算凍咗都食到個種煙韌,勁好食。依個推介要必食🤤🤤姐姐好細心會提汽水用紙飲管會噴汽水,要攤一攤先用👍🏻👍🏻全部野都幾大份,後面枱既叔叔話食極都食唔哂啲雞😂😂
另外本身以為酸菜魚係細份就叫多咗幾個餸食