2022-10-30 94 views
假日搵食, 搵啲平時少食嘅菜😝今次同朋友一嚐印度菜🥘要食印度菜, 一定會諗起重慶大廈🙈🙈🙈一上樓梯轉個彎就見到華達印度餐廳Menu 上有好多選擇,好在圖文並茂🤓方便選擇, 而且仲有細字簡介食物內容,好細心☺️☺️前菜點了乳酪炸米餅粒🥠入口有驚喜😃😃波形外殻透薄脆口,內有惹味薯粒, 配上乳酪,好好味😋第一次食就愛上左下次食印度菜一定會再點主菜牛油奶酪餃子初初以為係一般餃子,原來係一個雜菜薯波,配上creamy 咖哩汁🥘 又一驚喜之選👍🏾😃真心覺得不錯🍗洋蔥蕃茄汁煮雞無骨雞肉比想像中嫩滑,香料味較重,口感都係濃厚, 配上薄餅一流薯仔洋蔥班㦸🥔見到幅圖好似pizza 咁, 但叫做班㦸,一於要試下😆原來好好味呀🤤🤤🤤個底應該係薯仔做嘅班㦸底,上面有少少配菜吊味,所以食到薯仔嘅味道飲品Masala Tea 入口甜甜的, 第一啖覺得似茶走, 但慢慢會飲到茶香同甘味,good good good 😋😋士多啤梨奶昔 係飲到飲士多啤梨籽,唔錯第一次喺重慶大廈搵食,就食到好西😚

前菜
點了乳酪炸米餅粒🥠
下次食印度菜一定會再點

主菜
牛油奶酪餃子

🍗洋蔥蕃茄汁煮雞

薯仔洋蔥班㦸🥔

飲品
士多啤梨奶昔 係飲到飲士多啤梨籽,唔錯

第一次喺重慶大廈搵食,就食到好西😚

• 乳酪炸米餅粒