2025-01-02
收到 尖沙咀 海洋中心 返工的舊同學通知, 有好介紹.....海洋中心 4樓 KEW+ 正做放題 (任飲任食) 套餐, 每位 $198-, (90 分鐘) 包括主食 15款, 飲品任飲: 有多款美酒... 紅, 白酒, 及啤酒汽水.........餐廳入口, 有甜品餅櫃, 陳列不同餅點, 有專人介紹, 可以外賣選購或堂食. 附設雅座, 方便返工及小食客人.堂餐廳, 面積大, 歐陸式裝修, 高尚典雅.座位闊落舒適. 燈光悠和. 座位有特式, 有圓形, 長形卡座, 長桌, 方桌. 服務員很勤快, 先送上白開水. 我們看了餐牌, 立即點了多款食品. 各人一杯紅, 白酒. 迎接美食. 薯條先送到, 炸得好香脆, 洒滿芝士粉, 點些茄汁, 超好食!炸物一盤子也送到了. 越式春卷, 炸蠔, 和風餃子 及 炸 雞粒配芝士醬. 賣相非常吸引. 越式春卷 ~ 香脆可口. 炸蠔 ~ 有蠔的鹹鮮味.和風餃子 ~ 餃子皮薄, 餡料多,富肉香. 炸 雞粒配芝士醬 ~ 外層炸得鬆脆, 入面雞肉保持嫩滑多汁, 沾上芝士醬食, 更好味. 香脆雪魚乾 ~
飲品任飲: 有多款美酒... 紅, 白酒, 及啤酒汽水......... 餐廳入口, 有 甜品餅櫃, 陳列不同餅點, 有專人介紹, 可以外賣選購或堂食. 附設雅座, 方便返工及小食客人. 堂餐廳, 面積大, 歐陸式裝修, 高尚典雅. 座位闊落舒適. 燈光悠和. 座位有特式, 有圓形, 長形卡座, 長桌, 方桌. 服務員很勤快, 先送上白開水. 我們看了餐牌, 立即點了多款食品. 各人一杯紅, 白酒. 迎接美食.
和風餃子 ~ 餃子皮薄, 餡料多,富肉香.
炸 雞粒配芝士醬 ~ 外層炸得鬆脆, 入面雞肉保持嫩滑多汁, 沾上芝士醬食, 更好味. 香脆雪魚乾 ~ 燒得香口細膩, 點些沙律醬, 美味. 好快食曬.
秋葵 ~ 健康之選, 入口軟糯粘滑.
甜蕃薯 ~ 稔甜可口. 意式辣味香腸蘑菇薄餅 ~ 上檯熱騰騰, 大大個, 夠香脆. 足料: 有意式辣肉腸, 芝士, 蘑菇, 青瓜. 薄餅底做得好香脆帶些焦香.
串燒雞皮 ~ 薄脆可口, 吾肥膩.
雞腎 ~ 肉質緊密, 彈韌有嚼勁.
雞軟骨 ~ 燒得香, 有點咬口, 幾特別又討好.