充滿時尚感同少女感的親民餐廳。來到之後感覺好舒服👌🏻 侍應做事積極同有禮貌,值得一試再試。如果係斑斕控的話,應該會同我一樣咁喜歡呢一度嘅 Pandan Coffee,唔係講笑,真係一試難忘,成套架撐好好玩。我嗌咗凍咖啡連啲冰都係用咖啡制的,好有心思。 對於我嚟講,一杯好飲嘅咖啡就已經值得吸引我再成日返嚟。一句概括 :性價比超高。尤其是D港式同東南亞風味的主食,份量非常之generous,超級satisfying!海鮮喇沙超濃郁,超大碗。日本菜就比較精緻同埋都新鮮。串燒都好好食。吉列炸蠔好Juicy!有好多嘢想食,但係幾個人今次真係試唔到咁多,唯有下次再返嚟食啦。西式意粉,pizza,各樣嘢乜都有。唔多唔少,因為龔嘉欣都想特別嚟試吓佢嘅甜品。甜品帶些日式感。我暫時最鍾意食佢嘅 Coffee Roll 同埋 Original Basque Cheesecake。 順便喺度買多咗幾個Coffee Roll 帶返屋企第二日配咖啡食。喺度逗留咗一個晏晝都不停見到有客人入嚟食嘢。

唔多唔少,因為龔嘉欣都想特別嚟試吓佢嘅甜品甜品帶些日式感。我暫時最鍾意食佢嘅 Coffee Roll 同埋 Original Basque Cheesecake。 順便喺度買多咗幾個Coffee Roll 帶返屋企第二日配咖啡食。

喺度逗留咗一個晏晝都不停見到有客人入嚟食嘢。

2024-10-19
$200 (Lunch)
  • 喇沙
  • 斑斕咖啡  凍
  • 原味 Basque  芝士蛋糕
  • 咖啡卷蛋糕
  • 吉列炸蠔
  • 燒鰻魚
2024-10-12 951 views
睇食評真係有啲擔心,一入餐廳,發現冇乜人真係大鑊,但入到去環境不錯,乾淨企理,寬敞,坐得舒服,QR code 落單,服務態度正常,可能過了十一黃金周,適逢閒日夜晚冇乜人,所以由1.5 小時用餐時間變不限時,食物不錯,有西餐有壽司,食物種類選擇多👍🏻值得一試,價錢合理,3 人食每人大概$300- ,3 款食物+每人一杯飲品,已經好飽,小食拼盤幾好食,串燒拼盤都可以,芝士牛油果Pizza ,口感幾好,叫咗杯咩丸子芝麻latte,幾特別
2024-10-07
  • 黃金炸點心拼盤
2024-10-05 1063 views
本人在2024年10月5日下午三點到該餐廳享用下午茶。我們的位置隔離就是放杯碟的位置,剛巧有一位四眼的男侍應在這裏斟水,他不小心打爛杯子彈到我腳,但他不但沒有說對不起還一直黑著面。基本全間餐廳的侍應也是黑口黑面。我真的不知道那位男侍應為何要這樣,如果太多嘢就唔好做囉。原本帶着愉快的心情去享用下午茶。另外,朋友問「可唔可以比杯熱水,唔該」,另一個男侍應(態度串串地)唔洗問可唔可以,你要求我地都要做。究竟發生什麼事,去食野仲要係海港城有咁既服務太態🤦🏻‍♀️。餐廳如果想繼續經營,首先要再培訓侍應這次的經歷真的很不愉快,本人不會再去這餐廳。😡鹹點味道著通。蛋糕尚算ok

鹹點味道著通。蛋糕尚算ok
2024-10-05
$142 (Tea)
Dining Offer
Group-buy
2024-09-30 787 views
今次朋友擇左尼間試試佢哋既雞尾酒 幾有特色同造型順口 易入口食物就一般 個人推薦酒類🍹😝飲多2杯氣氛到 幾個八婆瘋狂輸出 咩都吹一餐 環境氣氛都舒服至少我哋咁嘈 都無罵過我地😂😂
今次朋友擇左尼間試試
氣氛到 幾個八婆瘋狂輸出 咩都吹一餐
環境氣氛都舒服
至少我哋咁嘈 都無罵過我地😂😂
2024-09-28 814 views
服務員在我背脊遞碟比我接住,而不是行在我前面幫我放下碟給我,實在無禮貌,基本禮貌及服務未達標。雜苺沙冰裡面無苺只有颜色無苺味道又無沙冰。芒果沙裡面無芒果蓉又無芒果味無沙冰。其實飲品也不便宜,估吾到差到咁。咖哩蕃茄炸厚切豬扒飯極差,豬扒又乾又硬,牙仔都咬到倦,炸粉厚,蕃茄及咖喱只是小量醬放低,不能提升味道,没有蕃茄及菠蘿,收到$138咁既質素極劣,大家樂好吃好多。泰式豬頸肉炒河粉,豬頸肉又硬又乾,芽菜是生的。深圳食物更勝一籌,香港普通快餐店也赢晒,真的無下次。😰
2024-09-26 946 views
朋友話難食我都唔信。今日一個人lunch決定過呢,以前好爆滿,而家lunch時間唔滿座,叫左濃蝦湯麵。個麵一到,見到好失望,白烚水煮熟蝦同幾舊白烚豬肉,完全無味入到口。見圖第一次俾食評,真係好垃圾。
朋友話難食我都唔信。

第一次俾食評,真係好垃圾。
濃蝦湯麵
2024-09-26
2024-09-01 1120 views
話說曾經飲過嘢都覺得唔差,今日星期日8pm夜晚去到得一台客,已經有少少不安。 問店員佢話關10點。 一坐低叫咗個意粉難食到嘔, 有牛肉係乾噌噌好似牛肉乾咁, 芝士又一坺嘢。 跟住個海南雞飯仲要話係滑嫩海南雞,又凍又鞋口,個飯又係有少少生米咁。 真係未試過喺海港城有一間餐廳差得過咁樣。 入永久黑名單。如果你覺得打卡重要過食物質素, 又諗住打響住藝人名堂,我諗投資者錯晒。 廚房出品差到咁。希望海港城可以注意吓,引入返有質素嘅餐廳。
2024-09-01
Type of Meal
Dinner
2024-08-31 1054 views
滿心歡喜食個Birthday Lunch,垃圾到爆炸,叫左個鴛鴦豬扒飯同鴛鴦牛意粉$168,話要等15分鐘,照計好新鮮,出到黎D芝士汁同D飯已經硬硬地,豬扒正常,但一點唔夠大家樂焗豬好食,個牛最難食,牛肉乾咁,問佢係未變壞左?個侍應即刻換過碟比我地,換出黎之後變左牛雜咁既質感,唯有無奈地接受!廢事再換…之後一早留左蛋糕,點知叫佢上既時候突然話我地個蛋糕比人Order左,咁我地留定個蛋糕有咩用,火都黎,即走!真心無第二次,未試過都唔好諗,海港城價錢衰過大家樂既質素

真心無第二次,未試過都唔好諗,海港城價錢衰過大家樂既質素
2024-08-22
$500 (Lunch)
今日趕時間,係Openrice快手搵左都有不少好評嘅KEW+叫外賣。點了吉列豬扒滑蛋飯,落單個侍應都幾cool,不過無所謂,又唔係堂食。等左15分鐘,非常準時。點之一打開外賣盒,以為落錯單,滑蛋變煎蛋?!吉列豬扒啲炸粉仲厚過舊豬扒,睇相都好清晰啦,唔洗多形容。(唔知點解上載唔到相)個煎蛋真係震撼到一個點。啲炸粉炸到好𠝹口,豬扒完全無存在感。一啲滑蛋豬扒嘅精髓都無,係我食過最難食嘅滑蛋豬扒,失望到要上黎留Comment睇怕啲評價都係買番黎,啲飯正常無古怪,但賣成$148,係完全令人廢解。優點係食完無肚痛,以後都唔會食,完。
等左15分鐘,非常準時。

點之一打開外賣盒,以為落錯單,滑蛋變煎蛋?!

個煎蛋真係震撼到一個點。
啲炸粉炸到好𠝹口,豬扒完全無存在感。

睇怕啲評價都係買番黎,
啲飯正常無古怪,但賣成$148,係完全令人廢解。
優點係食完無肚痛,以後都唔會食,完。
2024-08-31
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2024-08-29 652 views
整體服務感覺不良好 短短兩小時用膳 催切蛋糕兩次 其實一早已經了解過 幾時 關門 亦都知道last order係九點半 但是從9點45分開始至十點正 15分鐘內 過來騷擾兩次 都係問 幾時切蛋糕 感覺非常不良好 生日的那位完全沒有了驚喜 食物九點半之後出餐很耐 其他都不說 我覺得 服務員 需要 好好再培訓培訓
Kew+ 海港城,中西日 + 甜品蛋糕🤩明星餐廳餐廳裝修不同主提,十分浪漫,可突顯藝人龔嘉欣品味,好啱女士們打卡📸用餐時間90分鐘,叫左2個西式商務午餐🍗人氣脆炸雞意粉🍝吃落去香脆不太油膩,不算太鹹🍕瑪格麗塔薄餅Pizza比較薄身,味道也不太特出🍰🧁芝士蛋糕全餐來講係最好味👍🏻本人不太喜歡太重芝士味或太漏,啱啱好蛋糕印有Kew+字 和餐碟十分美,好有意思😍📍Shop 412, 4/F, Ocean Centre, 海港城 Canton Rd, Tsim Sha Tsui
Kew+ 海港城,中西日 + 甜品蛋糕🤩明星餐廳
用餐時間90分鐘,叫左2個西式商務午餐

🍗人氣脆炸雞意粉🍝
吃落去香脆不太油膩,不算太鹹

🍕瑪格麗塔薄餅
Pizza比較薄身,味道也不太特出

🍰🧁芝士蛋糕
全餐來講係最好味👍🏻
本人不太喜歡太重芝士味或太漏,啱啱好
蛋糕印有Kew+字 和餐碟十分美,好有意思😍

2024-07-17
$100 (Lunch)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 黃金炸點心拼盤
2024-08-08 1253 views
第一次寫食評就比左依間垃圾。今日中午去咗Kew+食飯,點咗佢哋嘅豬頸肉撈檬$98。本來以為會好好味,但真係失望到爆。首先,豬頸肉真係少得可憐,成碗撈檬得四小塊,而且每塊都細細粒,好似人哋食剩咁,完全唔係一片片或者正常嘅樣。啲肉仲乾巴巴,完全冇咩汁同香味。再講撈檬,真係冇味到爆,成碗就得啲酸瓜,完全提唔起味道,食落去真係好無聊。總括嚟講,呢碗豬頸肉撈檬真係唔值$98,無論係豬頸肉定撈檬都好,真係好失望。依間野啲正評唔知點拎返黎,唔信可以試下叫佢啲撈檬

依間野啲正評唔知點拎返黎,唔信可以試下叫佢啲撈檬
2024-07-26
$98 (Lunch)
2024-07-28 1419 views
二大一細點了明太子crab udon....一個sashimi platter....一咬個udon 走腥,叫經理換我點多個叉燒面給小孩。經理一大堆理由.....價值138件事要我嬲到寫報告。今時今日香港人不要怪港人北上消費,我對他們日本貨有點懷疑。理由因為有紫菜?加上我旁邊有杯咖啡影響。野食多選擇係好事,但質品確實麻麻,如果真係要裡來試他們的咖啡 OK 的。可能想坤大陸同胞吧。600-700買一肚火,@#$%^^^$%%#@##$!
2024-07-28
$300 (Lunch)
2024-07-25 1309 views
呢間餐廳重點係環境同埋野食都好好影,是但求其影都好掂😍呢間餐廳嘅其中一個賣點係藝人龔嘉欣同日籍甜品師合作推出KEW+ Cake,食完主食仲可以食埋蛋糕做甜品😋先講講主食,種類繁多,有刺身、壽司、亦有熱丼飯、串燒、炸物等等,刺身好肥美,串燒好惹味🥰食完主食,就到甜品時間啦,蛋糕都有好多款俾你揀,實有一款啱食,味道唔會太甜,啱曬健康keep fit嘅你🍰🧁😋味道:8/10👀環境:9/10🤵🏻‍♀️服務:8/10
呢間餐廳重點係環境同埋野食都好好影,是但求其影都好掂😍

先講講主食,種類繁多,有刺身壽司、亦有熱丼飯、串燒、炸物等等,刺身好肥美,串燒好惹味🥰

😋味道:8/10
👀環境:9/10
🤵🏻‍♀️服務:8/10

2024-07-14 1448 views
公司啱啱搬咗去海港城 lunch選擇勁多♥️適逢今日午膳時間狂風暴雨🌪️⚡ 不宜外出🥲 唯有喺商場入邊搵好西食😋之前試過買呢間餐廳嘅靚靚蛋糕🍰🧁,但係堂食都係第一次餐牌🇯🇵日式 🇨🇳中式 越式、鐵板餐都有 有選擇困難症嘅我,今次決定試下角切魚生飯🔪🐟, 朋友仔就揀咗薑蔥雞髀🍗撈丁套餐仲會包沙律或者湯再加一杯飲品🍹角切魚生飯SET $138 魚生份量大,新鮮薑蔥雞扒撈丁SET $108薑油不足夠,麵較乾,雞髀就好味
公司啱啱搬咗去海港城 lunch選擇勁多♥️

之前試過買呢間餐廳嘅靚靚蛋糕🍰🧁,但係堂食都係第一次

餐牌🇯🇵日式 🇨🇳中式 越式、鐵板餐都有

套餐仲會包沙律或者湯再加一杯飲品🍹

角切魚生飯SET $138
魚生份量大,新鮮

薑蔥雞扒撈丁SET $108
薑油不足夠,麵較乾,雞髀就好味