2024-09-28 126 views
朋友介紹呢間泰國小店,話嘢食好味得來又夠實惠,所以今晚決定去試吓,店員好熱情,會介紹餐廳值得試嘅菜式,所以每一樣都覺得好值得推介。虎蝦冬蔭功冬陰功湯用熱鍋上,下邊仲有個蠟燭保持溫度,酸度同辣度都啱啱好,仲有幾隻虎蝦,每一隻都彈牙多肉夠新鮮,飲完一碗一碗,推介!青芒軟殼蟹沙律呢款沙律係店員推介,軟殼蟹份量好多,而且炸得好乾身,唔會油淋淋食到好飽好滯咁,青芒果沙律係泰菜入邊比較特色嘅一款,調味辣辣地好開胃!街邊燒牛肉燒牛肉亦都係店員推介,簡直要重點推介俾大家去試,份量多之餘,燒得啱啱好,中間帶點粉嫩,所以一啲都唔靭,再配搭埋特製嘅醬汁,簡直令令味道更加昇華!泰式炒通菜呢度有幾款菜可以選擇,亦都有幾個口味可以選擇,估唔到份量係咁多,性價比十足!飲品方面,餐廳有迎合香港人嘅口味,所以泰式奶茶嘅甜度唔會過甜,奶味重;而龍眼冰就夠晒清爽,仲有粒粒嘅龍眼肉可以食,解膩一流!

虎蝦冬蔭功

青芒軟殼蟹沙律