2017-02-09 1112 views
之前睇左麥包個節目介紹呢度,今次年尾要去上海街果邊辦年貨,買嘢之前就兩個人黎呢度食個晏先!見到餐牌,有細細個同呀婆飲茶時叫既雞球大包,而家無咩地方仲有,即刻叫返個回憶食下先!熱辣辣既波記大包好似波咁大,好足料,最👍🏼之處係料多而不鬆散,而中間粒咸蛋有畫龍點睛之用,值得推介!不過建議要叫多d朋友一齊食,好大個😂之後叫左老闆娘推薦既蝦餃🦐,唔係酒樓果種皮薄到一夾就散,而係完隻蝦+有口感大蝦餃,推介👍🏼最好賣既滑齋腸賣哂,我地叫左牛腸。同蝦餃一樣,腸粉皮係好滑,但好堅挺,即證明新鮮而蒸得不過火候,而餡料更多到爆哂岀黎,無叫錯!😋飲茶必叫鳳爪!(其實想叫鳳爪排骨飯,不過個胃唔爭氣😩)水準之作,無花巧,唔係大酒樓果D橙色汁,d肉乸到梅哂既鳳爪解渴香濃奶茶🤗飲完茶又可同時飲到茶餐廳既奶茶!冰室既水準!不信可自己來試試平宜既價錢可以食到比大酒樓好食好多既點心,當老店比大集團迫到越黎越少時,座落新填地街呢個相對基層既地方大排擋,可以比我地重拾仿佛消失左既味道。食物既高質素,可見係呢間家庭式食肆用心做既成果,見到一間少少既大排擋,除樓面老闆娘一家人,仲有點心師父、水吧師父、整快餐姐姐等,可見係誠意之作,
飲茶必叫鳳爪!(其實想叫鳳爪排骨飯,不過個胃唔爭氣😩)
水準之作,無花巧,唔係大酒樓果D橙色汁,d肉乸到梅哂既鳳爪

食物既高質素,可見係呢間家庭式食肆用心做既成果,見到一間少少既大排擋,除樓面老闆娘一家人,仲有點心師父、水吧師父、整快餐姐姐等,可見係誠意之作,希望有更多識食食客知道有呢一間好有香港特色既小店既存在~~~

2017-01-14
$48 (Lunch)
  • 雞球大包,蝦餃,腸粉