2022-10-10 643 views
之前停堂食時路經幾次都想試下,終於有機會一試☺️店面唔算大,應該坐20人內,剛好個日唔洗排隊,好快就可以有得食lu~🍜 蟹黃沾麵 ($89)沾麵汁濃厚但唔會死咸,有蟹黃味不過我覺得佢唔係係蟹黃味為主調,味道複雜,難以形容,不過麵條本身夠粗夠彈牙,好掛汁,加埋麵上嘅蟹膏,我覺得已經比起出邊好多沾麵優勝~ 而且佢都配有碎蟹肉、蛋一大粒、荀同紫菜,都ok wo~🤣🧄 黑蒜豚肉拉麵 ($69)湯好濃,食到黑蒜同豬骨嘅味道,但係黑蒜又唔會濃到好臭,因為我都有啲驚太濃烈嘅黑蒜味,硬係覺得有陣糯糯地嘅味🤣 碗麵料都幾足,有荀、蛋、紫菜、叉燒、蔥花,叉燒仲要係燒過嘅,小店再加埋呢個價錢,絕對收貨! btw 今次去嘅時候覺得個門口好似唔同咗樣,裏面都好似變咗車仔麵咁嘅感覺🤔 係準備裝修嘅節奏?
之前停堂食時路經幾次都想試下,終於有機會一試☺️

🍜 蟹黃沾麵 ($89)

🧄 黑蒜豚肉拉麵 ($69)

蟹黃沾麵
2022-10-04
$100 (Dinner)
蟹黃沾麵
  • 黑蒜豚肉拉麵