2019-03-11
見餐廳新年期間推出左個好豐富嘅二人套餐 ,有燒魚、魚生飯同埋甲羅燒,仲有成板海膽送。兩個人份量夾埋都係400幾蚊而且唔使加一,即刻同朋友去試。甲羅燒香濃蟹膏上面舖了滿滿的蟹子、蟹肉同香蔥,食落口感好豐富。蟹肉唔霉好鮮味,用來撈飯一流。魚生飯幾款刺身都好新鮮,完全無雪藏嘅味道。蝦同帶子彈牙鮮甜,三文魚肥美。套餐仲包埋足足有一板咁多嘅海膽,雖然唔算特別鮮甜但無苦澀味,不過不失。另一款魚生飯本身就有海膽,同成板上嘅個種海膽比較係大塊啲。魚生飯上面個隻食落口感creamy,更加鮮味。飯面頭嘅刺身份量都唔少,性價比算係幾高。最令人滿意嘅係燒三文魚鮫,餐廳師傅燒魚個陣火喉掌握得好好,燒至外皮香脆而魚肉則好嫩滑,一邊夾一邊就溢出好香既魚油。另一條赤魚燒出嚟雖然唔夠三文魚咁有油香,啲肉亦都比較結實,但整體都燒得好好味,兩條魚好快就比我地KO左。套餐太豐富,仲有兩碗落足蘿蔔同海帶煲嘅麵豉湯,唔係普通用水沖開即飲嗰種。兩個人食到最後已經有十成咁飽,捧住個大肚腩好滿足咁離開餐廳。下次經過呢邊都會再嚟試下咁抵食又好味道嘅魚生飯同燒魚。
甲羅燒
魚生飯
下次經過呢邊都會再嚟試下咁抵食又好味道嘅魚生飯同燒魚。