2022-11-15
小火焰之前食過觀塘分店,體驗都幾好,今次去新開大ge樂富分店再食,店內會一路播住韓國MV同歌,好有氣氛~見佢個明洞二人套餐都包左好多種野食,想樣樣試d,所以二話不說就叫左~香芒炸雞沙律 - 朋友唔食辣,問左員工原來個醬可以另上,本身烤雞都做到外脆內軟ge效果,加埋香芒同海藻,口感豐富黑醋烤韓國豬肉餅 - 港式蒸肉餅食得多,韓國煎肉餅就真係第一次,原來味道都唔錯wor,黑醋汁可以平衡到油膩感迷你肥牛粉絲鍋 - 豬骨湯底好濃郁,呢個鍋都有好多料,有年糕、娃娃菜、翠肉瓜、粉絲石鍋蟹籽彩雲拌飯 - 好少見韓式拌飯會加蟹籽,原來係咁夾,仲有醃蘿蔔同雪梨好開胃,最緊要係食到脆脆飯焦,冬天食就fit哂牛乳奶凍 - 牛奶味香濃,細細一杯做飯後甜點剛好個餐仲有包兩杯野飲,加錢可以要特飲,我地就就gum嗌左凍檸茶同柚子茶
見佢個明洞二人套餐都包左好多種野食,想樣樣試d,所以二話不說就叫左~ 香芒 炸雞沙律 - 朋友唔食辣,問左員工原來個醬可以另上,本身烤雞都做到外脆內軟ge效果,加埋香芒同海藻,口感豐富 黑醋烤韓國豬肉餅 - 港式蒸肉餅食得多,韓國煎肉餅就真係第一次,原來味道都唔錯wor,黑醋汁可以平衡到油膩感 迷你肥牛粉絲鍋 - 豬骨湯底好濃郁,呢個鍋都有好多料,有年糕、娃娃菜、翠肉瓜、粉絲 石鍋蟹籽彩雲拌飯 - 好少見韓式拌飯會加蟹籽,原來係咁夾,仲有醃蘿蔔同雪梨好開胃,最緊要係食到脆脆飯焦,冬天食就fit哂 牛乳奶凍 - 牛奶味香濃,細細一杯做飯後甜點剛好 個餐仲有包兩杯野飲,加錢可以要特飲,我地就就gum嗌左凍檸茶同柚子茶