2021-08-03 269 views
今日我哋浩浩蕩蕩四個人去咗食一個時令奄仔蟹四人餐,因為而家係食奄仔蟹嘅季節,一定要大吃一餐,同埋最緊要係個餐一啲都唔貴四個人買單先$1699👍🏻👍🏻🥬清蒸奄仔蟹—-我自己最鍾意食清蒸原味,完全食到隻蟹嘅真味🥬牛油鹽焗奄仔蟹—-老公就鍾意食牛油鹽焗嘅味,加咗牛油鹽焗戴咗另一種風味出嚟🥬避風塘炒蟹——避風塘炒就一向冇得輸,夠晒鑊氣🌶🥬花雕醉雞——例牌醉雞份量都足夠,雞肉滑溜酒味香濃🥬胡麻醬豆腐——正常口味,胡麻醬配乜嘢都咁好食🥬蟹肉扒時蔬——我哋今次係蟹肉扒西蘭花,我自己覺得配西蘭花係最好味嘅🥬蟹粉燴飯——雖然已經食到好飽,但係個炒飯外邊為主全部都係蟹粉,真係啲幾飽都要食多一碗🥬合是甜品——最後整返個番薯糖水👍🏻👍🏻

🥬清蒸奄仔蟹—-我自己最鍾意食清蒸原味,完全食到隻蟹嘅真味

🥬避風塘炒蟹——避風塘炒就一向冇得輸,夠晒鑊氣🌶

🥬花雕醉雞——例牌醉雞份量都足夠,雞肉滑溜酒味香濃

🥬胡麻醬豆腐——正常口味,胡麻醬配乜嘢都咁好食

🥬合是甜品——最後整返個番薯糖水👍🏻👍🏻