2022-04-05 913 views
好耐冇同屋企人出去食飯喇,今日趁住假期同老公阿仔去到黃大仙嘅詠藜園食番餐,順便出街唞唞氣。本以為疫情下去餐廳食嘢嘅人唔多,誰不知今日嘅餐廳係爆嘅,我哋攞到嘅係最後一張枱。老公同我都要咗碗擔擔麵,阿仔就要咗碗川辣麵,其餘仲嗌咗一籠八個嘅小籠包,一碟鎮江肴肉同埋紅油抄手。詠藜園唔係第一次幫襯,佢哋嘅食物一向保持水準,小籠包上枱時熱辣辣,每次都要小心食佢,避免被燙到。鎮江肴肉係老公嘅至愛,逢親食上海菜必定點佢。至於我鍾意嘅紅油抄手,味道調校得啱啱好,大大粒嘅抄手食到我哋好飽。三個人食咁多嘢埋單都唔使三百蚊,真係物有所值!👍

招牌擔擔麵
川辣面
招牌小籠包
鎮江肴肉
紅油抄手

2022-04-05
$90 (Lunch)
招牌擔擔麵
川辣面