2020-11-22
今日去左中環睇置地廣場新擺嘅熊熊裝飾,搵到呢間十二味有川菜食,聽過人講要試一間川菜餐廳有無質素就係睇下佢唔辣嘅嘢好唔好食,咁岩今日朋友唔食得辣嘢,我地就叫晒唔辣嘅菜,一於試下會唔會唔辣就唔好食!秘制醬香鍋($38)+雞軟骨($48)+牛柏葉($38)+牛舌($48)+寬粉($28)+木耳($28):呢個鍋重有得簡辣嘅,都係撈果個醬嘅分別。呢個醬重好貼心有得簡走我最受不了嘅芫茜,重可以簡走花生同埋黃豆,最正係可以簡少鹽,黎到真係唔鹹,更能夠食到食物嘅味道。其實樣樣都好好味,我最中意係雞軟骨!同埋真係好大兜,我地都食唔晒。大盆花菜($98):呢樣係用椰菜花炒豬肉,炒得好香,椰菜花唔會好稔,重有咬口嘅,呢味唔錯!同埋都真係幾大盆,我地又係食唔晒。桂花冰釀($28):整得好清香,亦唔會好漏同太甜,朋友們好中意!熱情果梳打($28):一黎到真係哇出黎,真係超大杯,如果係食辣嘢真係岩晒,夠大杯可以解辣,亦都係唔會好甜,抵讚!另外最抵讚嘅係佢用手機落單,減少出錯嘅機會,中意加單就可以嘟個QR code落單,唔洗次次都叫侍應咁麻煩。