2022-06-26 223 views
22/6/2022 晴男朋友知我中意食烤魚, 個肚未好返曬都帶我黎食❤️ 咁今晚唯有你食少d 我食多d 啦😗一去到餐廳好大好光猛, 坐位空間闊落, 已經見到有人食緊雞煲同烤魚😍埋單時細問老闆先知原來餐廳上個月15號先新開張, 接手黎做, 唔怪得成晚完全feel 到老闆好有heart, 服務態度又超好, keep 住團火啊💪🏻明爐烤魚 $268烤魚係鱸魚黎, 多肉唔多骨👍🏿本來怕一條食唔曬想叫半條, 但原來而家暫時只有一條可以叫😯不過最後我地都食曬成條, 證明一開始ge 諗法係多餘, 哈哈因為男朋友個肚未好返曬所以叫左bb 辣, 黎到都好多辣椒同花椒, 好有味☺️鱸魚炸到超香脆, 肚餓得濟已經唔等下面d 湯滾起直接食用😝因為冇咩細骨, 所以好arm 男朋友食, 而我呢, 梗係所有骨都"孫"曬, 連個魚頭都食埋啦😂 男朋友次次見我食魚都覺得好神奇, 同覺得條魚死得好值😅烤魚配菜都有好多, 入面已經有萵荀, 薯仔, 豆卜, 豆皮, 蓮藕, 白蘿蔔同豆芽, 仲配埋一碗薯粉, 真係食配菜都飽!萵荀我至愛, 男朋友竟然唔好, 唔洗同我爭, arm 曬😂薯仔蘿蔔同蓮藕等佢煮耐d 入味d先食超正🤤身為大食
22/6/2022 晴

明爐烤魚 $268

身為大食couple ge 我地, 當然會叫其他野食🤭

滑牛肉 $88
原來係牛肉滑, 用黎整牛肉丸, 同仲男朋友講笑話我整d 伯邑考俾佢食🤭🤭🤭

自家制韭菜餃 $48
一盤有8 粒, 老闆話粒粒都係自己包🫡
韭菜餃好好食, 好香韭菜味又帶有少少甜, 口感扎實足料🥰食烤魚食到個口好濃味時食一粒韭菜餃會中和左個鹹味, 令到個感覺唔會好漏好濟, 出色😋

炸魚皮 $32
男朋友打邊爐一定要叫一碟

高原娃娃菜 $38
娃娃菜夠甜, 食落又係唔會好漏, 烤魚必點菜款之一

自家制涼茶 $30/渣
本身冇叫野飲, 見到隔離枱有薏米水又好想飲😂
薏米水甜甜地又唔太甜, 仲好像有少少檸檬香, 配搭烤魚好good, 飲完即刻個人好fresh, 清熱下火, 可以黎多round 😂😂😂

今晚又食到棒住個肚走, 埋單$504, 性價比都高👍🏿 餐廳仲有小菜食, 今晚咁arm 撞到朋友, 仲拎左幾啖小菜黎食, 又幾好食🤤
2022-06-22
$250 (Dinner)
  • 明爐烤魚
  • 自家制韭菜餃