2024-06-28
alfafa,位於樂富聯合道198號樂富廣場A區UG2樓L226&227號舖。 店內環境舒適, 服務有禮, 價錢親民, 餐廳主打歐陸菜式, 晚餐 ~ 焗非洲春雞(半隻) 配薯蓉$138、 有機蘑菇湯、 芒果熱情果梳打$16、 椰子雪糕新地$38、 馬來海鮮炒意粉$86、 抹茶牛奶$12。 ▪️有機蘑菇湯 ~ 綿滑香濃的蘑菇湯,餐包配牛油,好味。 ▪️焗非洲春雞(半隻) 配薯蓉 ~ 雞肉嫩滑juicy,醬汁好惹味,用蒜蓉、蕃茄、椰奶、花生醬和咖哩粉炮製的秘製醬汁,加上幼滑的薯蓉, 推介。 ▪️馬來海鮮炒意粉 ~ 口感清爽鮮甜,惹味香口, 蝦肉爽口大隻。 ▪️椰子雪糕新地 ~ 賣相跟傳統香蕉船相似, 椰子雪糕和香蕉混合一起, 很美味的甜品。▪️芒果熱情果梳打 ~ 消暑、清涼、香甜集於一身。 ▪️抹茶牛奶 ~ 順滑奶香配綠茶香味, 啱曬抹茶控。 個人感覺焗非洲春雞 & 馬來海鮮炒意粉我都覺得好味, 但最滿意係甜品! 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。
▪️有機蘑菇湯 ~ 綿滑香濃的蘑菇湯,餐包配牛油,好味。
▪️芒果熱情果梳打 ~ 消暑、清涼、香甜集於一身。
▪️抹茶牛奶 ~ 順滑奶香配綠茶香味, 啱曬抹茶控。