2022-06-22 709 views
今日去咗愉景新城,發覺原來呢個商場變咗好多, 多咗好多唔同嘅商店同埋食肆, 啲餐廳仲好唔錯添🤩 我哋試咗呢間CP值好高嘅泰國餐廳Thai 2.0 😎餐廳地方都幾大,有卡位提供,都幾舒服👍 今日太肚餓,點左好多嘢食, 餐廳每日都有特價嘢,今日就係冬陰功湯😍🌟冬陰功湯 (small) $18冬陰功湯都夠晒味,有一隻大蝦, 一人份量剛剛好👍🌟泰式柚子鮮蝦沙律 $76分量好大, 柚子沙律撈埋醬汁好惹味, 都有啲辣,我好鍾意😋😋🌟 青咖哩雞 $78我本人就鍾意食青咖哩因為佢比較香,如果鍾意點汁嘅朋友可以叫埋薄餅, 都幾夾🤤 🌟泰式拼盤 $128拼盤有串燒、春卷、蝦餅同埋泰色鳳爪, 份量十足尤其是個泰式鳳爪夠凍又爽口,好味👍 其他都新鮮熱辣, 好滿足🤤🌟香葉肉碎太陽蛋飯 $72食泰國嘢必點菜式, 好香,落咗唔少香葉炒, 略嫌佢比較乾身,但勝在夠濃味,送飯係正👍餐廳走平民路線,價錢絕對相宜,我哋兩個食到捧住個肚走都係四百蚊左右,大家去開愉景新城都可以試下🥰

🌟冬陰功湯 (small) $18
冬陰功湯都夠晒味,有一隻大蝦, 一人份量剛剛好👍

🌟泰式柚子鮮蝦沙律 $76

🌟 青咖哩雞 $78

🌟泰式拼盤 $128

🌟香葉肉碎太陽蛋飯 $72

2022-06-18
$150 (Dinner)