2019-03-03 656 views
今晚好想食串燒,T提議去一燒窰,佢話好食又抵食!Let's go芝士明太子玉子燒$45~層層的玉子層次分明,滑嫩的蛋漿包着濃濃的芝士和明太子沙律醬,蛋味濃郁而帶點點咸香,口感十分豐富四式燒蠔$65~燒窰蠔,蒜蓉蠔,芝士蠔,松露蠔每款一隻,各有特色,燒蠔肥美飽滿,其中最喜愛蒜蓉和松露口味,蒜蓉和松露的香味帶出生蠔的鮮甜和海水味,正呀燒羊架$25~肉質腍滑,羊味濃,juicy日本番薯仔$16~又腍又甜雞中翼$22~外脆內肉嫩滑juicy燒帆立貝$25~ 大隻厚肉又鮮甜BB露筍$18~又清甜又嫩滑, 加上 孜然粉一齊食更惹味金菇肥牛卷$20~ 薄薄的牛肉卷着份量頗多的金菇一起燒,甜甜的醬汁非常入味燒韮菜$16~平時我不喜歡食韮菜,覺得有一種草青味,但燒過的韮菜非常清甜爽口,很不錯菠野菠蘿wing$18~食串燒又點可以缺少菠蘿?燒過的菠蘿甜中帶蜜味,多汁又清甜,太好味了食串燒飲啤酒,真係無得輸

燒羊架$25~肉質腍滑,羊味濃,juicy

日本番薯仔$16~又腍又甜

雞中翼$22~外脆內肉嫩滑juicy

燒帆立貝$25~ 大隻厚肉又鮮甜

BB露筍$18~又清甜又嫩滑, 加上 孜然粉一齊食更惹味

食串燒飲啤酒,真係無得輸
2019-01-27
Type of Meal