2021-11-09
今日夜晚放工嚟到公司附近位於北角和富嘅日日香鵝肉飯店,其實之前中環食過一次,喺銅鑼灣希慎廣場又見到已經好想試,只係好多人排隊無機會,今日見到仲有位就即刻入咗去食。交通尚算方便,巴士同地鐵都係行5分鐘內就會到。環境都十分乾淨,非常值得一提嘅係餐廳本身嘅設計非常用心,有好多燈牌做裝飾,而且風格一致,整體感覺好似真係地道嘅滷味,氣氛感覺幾好,再加上侍應禮貌都幾親切,加分!最後睇完餐牌,決定試下個二人餐!佢包兩個小食,兩碗例湯,兩碗飯,一碟菜,野飲加$8,同埋佢地最有名既鵝肉!!都好抵食個餐。整體黎講,可以話好有屋企飯既味道,而且味道唔會太重,因為我通常都好怕出街食會太咸,但呢到剛剛好。佢最好食一定係鵝肉唔使講,肉質鮮美多汁,同埋感覺好新鮮。整體黎講我會俾90分,值得一試,而且我會返去再食😝