2018-11-04
瓊華係mk出左名嘅飲食集中地,今晚我地試左呢間9樓嘅泰邊爐,聽個名食字之餘又表達到個意思,都幾有趣。友人話留意到佢地轉左新餐牌,有海鮮食,所以試下。呢度嘅環境都幾大,坐得好舒服,晚市都幾好生意,最好就book位。晚餐每位198蚊,放題任食,如果鐘意食海鮮,可以加70蚊升級海鮮拼盤,價錢就268蚊一位。成個套餐有幾款鍋底可以揀,包括冬陰公同椰子雞煲、清咖喱雞同豬骨濃湯選擇,一個價錢包哂:安格斯肥牛、黑豚肉、羊肉、排骨、豬頸肉、手打自製丸、特色丸拼盤、泰式鳳爪、豬肉碎生菜包、麵食、自助甜品吧,當然唔少得啤酒汽水任飲。落單後就會一次過上哂呢啲食物,佢另外仲有一張紙俾你任點任食,所以食物選擇真係好豐富,呢個價係真抵呢。六點鐘上到來已經有好多人,大充份仲要係訂左位,我地點左椰子雞煲,雞煲中加左椰漿,仲有椰肉、洋蔥、香菜等等,椰漿香味濃稠,雞件都算幾滑,而且好大舊,好似豬骨,雖然啖啖肉,但就食得無咁方便。食完雞後,就可以加入椰汁繼續打邊爐,所以基本上湯底都唔會變淡升級海鮮拼盤包左:鮑魚、扇貝、大蝦、桶蠔、蜆、紅鮋、翡翠螺,呢個價錢都ok嘅,擺盤比我想像中好,特別覺得大蝦、蜆肉係新鮮!蝦爽彈,蜆多汁
成個套餐有幾款鍋底可以揀,包括冬陰公同椰子 雞煲、清咖喱雞同豬骨濃湯選擇,一個價錢包哂:安格斯肥牛、黑豚肉、羊肉、排骨、豬頸肉、手打自製丸、特色丸拼盤、泰式鳳爪、豬肉碎生菜包、麵食、自助甜品吧,當然唔少得啤酒汽水任飲。落單後就會一次過上哂呢啲食物,佢另外仲有一張紙俾你任點任食,所以食物選擇真係好豐富,呢個價係真抵呢。
升級海鮮拼盤包左:鮑魚、扇貝、大蝦、桶蠔、蜆、紅鮋、翡翠螺,呢個價錢都ok嘅,擺盤比我想像中好,特別覺得大蝦、蜆肉係新鮮!蝦爽彈,蜆多汁冇沙
安格斯肥牛質素不錯,加上唔會太肥,食完都冇乜負擔。 其他配料全部都係正常水平。值得一提係,豬肉碎生菜包辣勁十足,再加少少泰式酸汁,勁開胃,又好食
前菜
蔬菜
丸類
甜品
飲品方面以韓式汽水、果汁為主,啤酒都係任飲,另外like左餐廳fb,送左杯椰汁添。