2023-10-26
出左糧食好啲先!作為火鍋的愛好者,我係可以日日都打邊爐!係社交平台見到呢間好多海鮮,book定左喇。上到嚟,發覺個地方都唔細,就算平日夜晚都full!無論係得我地兩個人,定一大班人都,空間都好夠。嚟到龍蝦上場啦。~龍蝦肉非常美味,鮮味香濃於口腔。肉質鮮甜,保留了原汁原有鮮味,滿足感十足。~龍蝦頭還都有膏架!Up Up 🆙 ~講吓湯底,湯底香濃滋養,配搭各種食材都非常恰到好處。見個個都嗌海鮮,我又唔執輸。嗌了鮑魚、䗌子 、生蠔🦪~海鮮無霉,全部都新鮮飽滿😍~海鮮蒸鍋可以較定時,唔怕overcooked!岩我呢度唔煮飯既人🤣又係人叫我又叫之👇🏻~一吃難忘小籠包、蟹子燒賣皇、緣味鮮蝦餃皇~估唔到燒賣既蟹子咁真材實料,食落去真係多咗一種鮮味🤩令到平平無奇嘅燒賣更加有特色!~蝦餃粒粒水晶咁透,有完隻蝦🦐肉係入面🤩~小籠包,熱🔥汁滿滿😋之後,再品嚐安格斯肥牛。~佢好有厚到,唔會太薄,完全唔係食緊空氣🤣最重要!係完全冇雪味❄️~真係唔錯!幾嫩幾新鮮。好好食!~牛味非常濃郁🆙🆙🆙見到keep住有都多人入座,人均價值好超值🐷
上到嚟,發覺個地方都唔細,就算平日夜晚都full!無論係得我地兩個人,定一大班人都,空間都好夠。 嚟到龍蝦上場啦。
~龍蝦頭還都有膏架!Up Up 🆙
~講吓湯底,湯底香濃滋養,配搭各種食材都非常恰到好處。 見個個都嗌海鮮,我又唔執輸。
嗌了鮑魚、䗌子 、生蠔🦪
~海鮮無霉,全部都新鮮飽滿😍
~海鮮蒸鍋可以較定時,唔怕overcooked!岩我呢度唔煮飯既人🤣 又係人叫我又叫之👇🏻
~一吃難忘小籠包、蟹子燒賣皇、緣味鮮蝦餃皇
~蝦餃粒粒水晶咁透,有完隻蝦🦐肉係入面🤩
~小籠包,熱🔥汁滿滿😋 之後,再品嚐安格斯肥牛。
~真係唔錯!幾嫩幾新鮮。好好食!
~牛味非常濃郁🆙🆙🆙
見到keep住有都多人入座,人均價值好超值🐷