2024-09-24 358 views
招牌痴膠雞雞件有6-8件(1/4),雞件overall 都大件好嫩滑,而花膠又夠淋。米線的份量適中。花膠都有4-5片左右,滑身花膠唔係好厚但亦唔會溶哂又唔會太硬花膠雞湯都好重雞味,算係鮮甜。煲住嘅米線會吸收哂湯汁,食到尾岩岩好。 椰子雞米線 $60 湯底奶白色,椰子味都出,可惜同花膠雞湯既雞湯冇得比。雞肉都係厚肉,食落嫩滑多汁,但冇甘中意椰子雞米線金磚豆腐($32)金磚豆腐同係酒樓食既差唔多,裹裡係柔軟滑嫩既豆腐仔,外層炸到金黃香酥。On top有少少黑椒,個人覺得偏淡但好食。冇諗過夏天打邊爐,一整鍋連爐上熱辣辣,Overall 都okay
招牌痴膠雞

椰子雞米線 $60

金磚豆腐($32)