2021-12-19
#gianna燒雞#giannapizza#gianna將軍澳.將軍澳海皮開左好多新鋪頭🤤真係試極都試唔完!今次呢間唔係正面對住個海,但因為地理位置無咁優勝,反而夜晚7點食晚市竟然都無咩人入黎食,可以chill住大聲同朋友傾計🥰我地今次就試左兩人餐($168):.1️⃣八吋pizza我地揀左招牌omg pizza,入面有雞肉、車厘茄、蕃茄醬、水牛芝士同cheddar。細細個啱啱好同朋友一齊分嚟食,出爐嘅時候好脆口,而且好香,擺耐咗之後就有啲硬,不過都係好正常,建議大家就唔好學我地啦🤪上碟要快啲食!但略為失望嘅係啲配料嘅味係分開三種層次,融合唔到一齊🥲.2️⃣半隻燒雞燒雞有好多種醬可以揀,我哋就揀咗BBQ醬,外面層皮就好好食,完全食到燒烤味,不過啲雞肉應該就冇醃到,所以入面食落係冇咩味,而且佢雞肉好軟好鬆散,唔會話爆汁juicy,個人就認為不過不失~.3️⃣兩隻雞翼(或可以揀沙律)覺得雞翼嘅皮就冇燒雞嘅皮咁好食,入面啲肉質都係普普通通,好似燒雞啲雞肉咁。唔知點解佢地嘅嘢食好似特別快凍咁🤣🤣🤣🤣我地只係影左三張相就開始食,都勁快凍曬.4️⃣兩塊蒜蓉包蒜蓉包好有蒜蓉味,未擺落口之前好遠都可以聞到啲蒜蓉味,但
1️⃣八吋pizza
2️⃣半隻燒雞
3️⃣兩隻雞翼(或可以揀沙律)
4️⃣兩塊蒜蓉包
蒜蓉包好有蒜蓉味,未擺落口之前好遠都可以聞到啲蒜蓉味,但個蒜蓉包就真係超級硬,眼到好似食緊石頭咁🥲後尾浸埋落湯入面都軟化唔到佢,好傷心
5️⃣兩杯橙汁(或者其他汽水)
飲落係芬達味🤣唔係真係橙汁,好甜!不過都係預料之中
6️⃣薯條
薯條幾脆幾香,成個餐入面食唔停口嘅就係薯條😂
7️⃣薯蓉同埋兩碗蘑菇湯(+$32)
薯蓉好creamy🤤應該落左唔少牛油,蘑菇湯都好香!
🎡OMG Chicken
地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖
#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #hkfood #hkfoodblog #hkfoodblooger #foodphotography #foodie #hongkongfood #chinesefood #localfood #香港美食 #將軍澳美食 #吃貨 #相機食先 #人氣 #omgchinken #燒雞 #pizza #香港pizza #pizza香港 #香港燒雞