2020-02-26
平時都鍾意約朋友去樓上cafe食飯,貪佢環境比較靜可以舒舒服服傾計。今次又帶左朋友仔嚟旺角試下呢間book mark 左好耐嘅cafe。我地一行兩人點左二人套餐,包一份小食、兩份主食、兩份甜品同埋兩杯飲品。Cafe嘅餐牌款式都幾多,有一整個list可以比我地揀。🔻蜜糖芥末雞翼🔻雞翼有六隻,即叫即整的所以上枱個陣仲熱辣辣,面頭沾上了惹味的蜜糖芥末醬,甜甜地幾開胃。主菜我地各自揀左一份西式意粉同日式咖哩飯。🔻自家製芝士肉醬意粉🔻肉醬意粉上面舖滿了芝士,仲有拉絲效果,肉醬嘅份量都幾多,足夠伴勻成碟意粉嚟食。🔻咖喱炸蝦天婦羅飯🔻日式咖喱比較適合我呢啲唔食得辣嘅人,炸蝦天婦羅粉薄鬆脆,一碟有成三四隻蝦都算抵食,如果咖哩汁可以多返啲就perfect啦!餐廳特色飲品都用左月份命名,我地揀咗二月(藍柑桔加乳酸)同十一月(抺茶加雪糕),估唔到飲品咁大杯而且配料仲好足,堆到滿一滿。十一月面頭有雲呢拿雪糕球,抺茶配上雪糕兩者甜度適中,飲落唔會死甜。二月有乳酸的緣故所以味道比較fresh,沙冰口感夠冰凍。最後是甜品紐約芝士餅同藍苺芝士餅,芝士味唔算好濃所以食完唔會太溜,不過蛋糕口感略嫌唔太順滑。整體黎講,30
🔻蜜糖芥末雞翼🔻
主菜我地各自揀左一份西式意粉同日式咖哩飯。
🔻自家製芝士肉醬意粉🔻
🔻咖喱炸蝦天婦羅飯🔻
二月有乳酸的緣故所以味道比較fresh,沙冰口感夠冰凍。
整體黎講,300幾蚊嘅二人餐份量都算豐富,性價比幾高。