2024-11-11 361 views
係尖沙咀行完街,見到廣東道呢邊新開左間茶餐廳,裝修睇落乾淨企理。XO醬海蝦球滑蛋飯睇到餐牌已經想食呢個! 上菜速度都幾快。海蝦都幾大隻,而且係彈牙,食落新鮮。滑蛋係真係好滑嫩,而且有種牛油同埋香草味。 配埋XO醬,少少咸香同辣味,食落冇咁膩,好好送飯。牛三寶幼面一上台見到好精緻,成個set咁。除左碗面,仲有油菜同埋醃蘿蔔。湯底好濃郁,幼面冇鹼水味,牛三寶份量都多。牛肉軟嫩,牛筋食落Q彈入味,牛肚爽口!粒粒西多士 拼沙律 薯角剛好下午茶時段,叫左好耐冇食既西多! 原先佢上台已經分好左4份,唔怪得叫粒粒西多士 拼,咬開中間仲有花生碎,好食! 薯角都好脆口。 整體價錢相宜,食物款式都幾多,感覺係可以再訪既茶餐廳!

XO醬海蝦球滑蛋飯

牛三寶幼面

粒粒西多士 拼沙律 薯角

整體價錢相宜,食物款式都幾多,感覺係可以再訪既茶餐廳!