2022-06-13 675 views
今日返工早咗出門口,吾想咁早返公司,決定去搵間餐廳嘆返個靚早餐先。見到有間新開啲餐廳,可能吾係新開(我好少食早餐😂 所以平時無留意啲餐廳)就行入去食早餐。見餐廳好大好多位,客人都吾少,應該幾好食掛。港式早餐都係果啲,但都唔係間間煮得好食,睇吓呢間好吾好食先。我叫咗一個常餐,王牌吉列豬扒配火腿奄列及蒜蓉多士,份量嚟講,算好大份,個奄列都有半隻碟咁大,吾會炒到乾晒,有蛋汁,吾錯吾錯👍🏻吉列豬扒都係大大塊,我覺得佢真係炸得吾錯,表面金黃色,內裏有肉汁。一般茶記大家都應該食過果塊硬到好似牛肉乾咁嘅豬扒,呢間真係好味。配合莎律醬,有一啲甜味,入口減去了油膩的感覺👍🏻想講埋塊蒜蓉多士,估佢吾到,塊麵包吾會硬過床板,軟軟的感覺,加上好香嘅蒜蓉醬,嘩,真係好好味。今日雖然早咗出門口,但竟然比我發現咗咁好味嘅早餐,下次早咗出門口,我一定要再去食下其他早餐。