2022-11-29
平民高cp值西餐🥰終於去左bookmark左好耐既餐廳又佢係大埔已經想食,今次終於有機會食到🤣🤣我地叫左👇🏻🧡大蝦意大利飯 $128大蝦有三隻,每隻都煎得好香,上碟熱辣辣😋😋義大利飯煮得偏硬身,火候控制得幾好👍🏻飯粒都好掛汁,忌廉好rich好creamy但食完都幾濟😂🧡香煎三文魚柳意大利粉 $108有兩塊薄切既三文魚,呢個價錢黎講算份量幾多😝三文魚好肥美,一路食油份一路滲出黎🤤🤤意粉味道就正常發揮,幾大碟既👍🏻🧡creme brûlée $28 (跟餐優惠)另外叫左個甜品試下,只有薄薄一片焦糖,個人認為多少少會好食d🥹不過蛋味都好出😗😗👍🏻餐廳環境都幾舒適,成個氛圍有少少日本家庭餐廳,感覺好舒服,野食味道唔錯又大份,幾適合朋友傾計聚會🥳🥳味道:8/10性價比:8.5/10📍 Route 83 (逸峯商場) 粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖📌人均消費: $101-200#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #
我地叫左👇🏻
🧡大蝦意大利飯 $128
大蝦有三隻,每隻都煎得好香,上碟熱辣辣😋😋
義大利飯煮得偏硬身,火候控制得幾好👍🏻
飯粒都好掛汁,忌廉好rich好creamy但食完都幾濟😂
🧡香煎三文魚柳意大利粉 $108
有兩塊薄切既三文魚,呢個價錢黎講算份量幾多😝
三文魚好肥美,一路食油份一路滲出黎🤤🤤
意粉味道就正常發揮,幾大碟既👍🏻
🧡creme brûlée $28 (跟餐優惠)
味道:8/10
性價比:8.5/10
📍 Route 83 (逸峯商場)
粉嶺馬適路1號逸峯商場地下25A號舖
📌人均消費: $101-200
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #LF粉嶺 #日本菜 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #steak #ribeye #粉嶺美食 #聯和墟美食 #cafe #意粉