2017-07-10
朋友知道我係一個中意一餐食好多款野、樣樣都話要試下既人所以推介左麵麵店比我,話呢度車仔麵抵食,而且味道唔錯最最最重要係有好多款餸可以揀之如價錢又親民,一個四餸麵連飲品都只係$46嘩,完全乎合我平靚正抵既要求望一望個MENU,嘩!! 真係好多選擇!! 好多野都想試除左車仔麵之外,仲想試撈麵同小菜架但一個人食一個三餸車仔麵已經好飽,根本食唔落其他野啦牛蒡、牛柏葉、沙葛餃、麻辣蓮藕粗麵配薑酒湯底($46)上台真係嘩然!! 成碗野好滿!! 而且陣陣酒味傳入我的鼻第一步梗係要試左個湯先啦。薑同酒味唔會太嗆,比較溫和且味淡,湯既油份唔算高,屬於健康補身湯三餸方面,最好係牛蒡!! 厚厚既三件,夠淋夠粉又唔騷,好好味牛柏葉就遜色啦,白勺,雖然爽口但同個湯唔夾,浸左個湯都唔好味沙葛餃本身都唔錯架,皮薄料足,可以食到一粒粒既脆口甜沙葛可惜,師傳煮過龍。三個字形容層皮--“一Pat野”!! 層皮一夾就爛、入口就化….麻辣蓮藕,蓮藕好有川味,有麻又有辣,質感係脆同粉之間。不過我本身中意食粉多過脆既蓮藕,所以OK粗麵同餃子皮一樣,煮過頭,無咬口 且碎濕濕不過,好彩有樽醃辣菜脯 (我估係菜脯),辣辣地又脆脆地,配
所以推介左麵麵店比我,話呢度車仔麵抵食,而且味道唔錯
嘩,完全乎合我平靚正抵既要求
望一望個MENU,嘩!! 真係好多選擇!! 好多野都想試
除左車仔麵之外,仲想試撈麵同小菜架
但一個人食一個三餸車仔麵已經好飽,根本食唔落其他野啦
牛蒡、牛柏葉、沙葛餃、麻辣蓮藕粗麵配薑酒湯底($46)
上台真係嘩然!! 成碗野好滿!! 而且陣陣酒味傳入我的鼻
沙葛餃本身都唔錯架,皮薄料足,可以食到一粒粒既脆口甜沙葛
粗麵同餃子皮一樣,煮過頭,無咬口 且碎濕濕
不過,好彩有樽醃辣菜脯 (我估係菜脯),辣辣地又脆脆地,配麵食真係一流!!為個麵加番D分
朋友叫左個司華加腸、炸魚皮、魚肉卷、牛腩配沙嗲米粉 ($46)
司華力腸得三片,少得可憐…
炸魚皮分量多且脆卜卜
魚肉卷就麻麻,淋身得制;
牛腩就正常味
兩個麵相比,我個麵好豐富
總結,價錢算抵,不過質參差,有好有唔好。仍然會有下一次