2019-04-11 262 views
今晚同老公出荃灣食飯,去左一鍋堂打邊爐,好彩早d去食,7點已經好多人,要等位喇。四周環境光猛乾淨,座位幾闊落,冷氣夠大,涼浸浸,好舒服。有幾款湯底比較有特色,例如喇沙、冬陰公、沙參肉竹鯊魚骨、潮汕湯等,入場時店員會問要咩湯底先,由於之前食過,所以我地一早諗好。我地order左沙參肉竹鯊魚骨,奶白色嘅湯底,好多材料喺入面,沙參、玉竹、鯊魚骨、杞子 ,湯味香濃,味道清甜,明目潤肺。襯點嘅野未黎,出去拎野飲先。飲品雪櫃好大,而且有d自家製飲品。另外仲設有雪櫃放蔬菜,有好多種類嘅新鮮蔬菜提供,隨自己喜歡選擇,個鯊魚骨湯咁香,放d菜落去可以索左湯底嘅精華。叫左好多款食物,全部好新鮮,至like脆卜卜嘅魚皮同響鈴,索晒湯嘅味道。粟米同鮮冬菇好新鮮。而大件花膠口感不錯,不過太大件,怕好快飽都唔敢食太多。美國肩胛肉眼肉質嫩,油脂均勻,牛味香濃超好食,夠嫩又好重牛肉味,食過返尋味。黑松露墨魚滑,非常清爽彈牙。推介手打三寶丸,墨丸彈牙,豬肉丸好新鮮,幾特別,孜然雞肉丸係豬至愛,再encore。其他食材例如羊肉、豬潤、水餃、牛栢葉等等都覺得唔錯,呢個價錢可以食到有質素嘅食材,真係好抵食。雪糕機有乳酪同雪糕,

四周環境光猛乾淨,座位幾闊落,冷氣夠大,涼浸浸,好舒服。

沙參肉竹鯊魚骨湯

蔬菜

魚皮,響鈴

花膠

美國肩胛肉眼

墨魚滑,手打三寶丸

豬潤,羊肉

水餃,牛栢葉

雪糕機有乳酪同雪糕,密瓜雪糕好好味,係韓國密瓜雪條嘅味道😋😋今晚又再一次大滿足,辛苦嘅感覺都滾走晒喇🤗

沙參肉竹鯊魚骨湯
蔬菜