2024-04-03
經過北角見到間韓式小店,主打傳統韓國菜,而且價錢好抵食,就試一試,入去坐低發現隔籬枱係韓國人,環境乾淨整潔,坐得都幾舒服。🥹🥹❤️首先,呢度嘅炸雞係佢哋嘅招牌,所以我哋點咗韓滋樂嘅四拼無骨炸雞,啖啖多汁,肉質鮮嫩,外皮香脆,口味可以選擇4款,車打芝士口味上面淋左芝士汁,香濃滿溢,甜辣口味嘅炸雞辣中帶甜,刺激味蕾,非常開胃,蜜糖口味帶有微微焦糖味,超級美味!🍗🧀🌶️🍯接著,我哋試吓烤牛捲飯。牛肉份量多,每一口都飽滿多汁,肉質鮮嫩,燒烤嘅香氣令人垂涎欲滴,配上軟糯嘅白飯,一試難忘!🥩🍚然後,點左韓式魚糕湯。湯頭濃郁,魚糕軟嫩又彈牙,飲落暖胃又健康。🍲🐟🥬再來,係弘大玫瑰炒年糕。年糕彈牙有嚼勁,配上玫瑰醬汁,香甜芬芳,玫瑰香味滲入年糕之中,有帶點辣味,好有驚喜!🌹🍡最後,來杯燒酒同檸檬茶解渴。燒酒入口溫暖,滑順清爽,檸檬茶清新解膩!🥃🍋