2022-02-13
近幾年大圍陸陸續續進駐左好多唔同類型既餐廳🍽,呢間連鎖式既韓式料理餐廳都營業左好幾個月啦~一於試吓佢下午茶餐既質素😆下午茶餐價錢十分相宜,大約$25~$40左右。正常午市一個焗飯大約$60左右,到了下午茶時間平左差唔多一半啊🤩,而且🐼app落order仲有8️⃣折添喎,好抵食!所以,習慣雁D先吃lunch既朋友仔,可以等到2點🕑先叫啦~餐廳款式多樣,除了韓式料理外,仲有港式西多士、牛角包🥐等等;岀餐既速度都好快喎,唔洗15分鐘就可以拎👍🏻我地叫左2份下午茶餐:🥘韓式芝麻燒汁焗雞扒飯($34.4)🍗一口炸雞湯粉絲($35.2)🍫凍阿華田(凍飲另加$2.4)🆓熱好立克焗飯係炒飯底,雞扒肉質鮮嫩多汁,配上半融芝士,整體非常香口,份量十足😋另一個餐既炸雞🍗份量唔算少,撈埋韓式酸甜醬,都好開胃;好貼心係粉絲同雞湯上下分開,唔會浸到淋曬🍜最後餐飲方面,熱飲外賣杯容量岀乎意料地超大🆙,似係普通Starbucks咖啡杯size😂
我地叫左2份下午茶餐:
🥘韓式芝麻燒汁焗雞扒飯($34.4)
🍗一口炸雞湯粉絲($35.2)
🍫凍阿華田(凍飲另加$2.4)
🆓熱好立克