2020-03-13
蕃薯妹一向好鐘意食Sukiyaki同埋和牛燒烤,最近朋友介紹呢一間「日本野」,可以一次過滿足曬兩個願望😍「日本野」位於旺角銀城廣場9樓,位置響鬧市內商廈唔難搵,呢度嘅裝修幾靚,頗有日本風情,座位寬敞唔會好逼,即使響抗疫期間亦唔怕同隔離檯食客太親密。睇吓set dinner嘅餐牌,話明要滿足曬兩個願望,我地好快就決定好Order《H.石燒吉列霜降牛小排》同埋《I.和牛壽喜燒》兩個餐🤤仲追加咗兩個小食,厚燒鰻魚玉子同埋刺身拼盤🥰刺身拼盤 $88有三文魚、北寄貝、八爪魚🐙、甜蝦。好有驚喜!三文魚超肥美~ 全部都好新鮮鮮甜❤️厚燒鰻魚玉子 $38咸甜度適中,好味😋H.石燒吉列霜降牛小排 $178跟餐可以選擇要溏心蛋定溫泉蛋,我選擇咗溏心蛋🥚第一次食吉列嘅牛小排燒烤,輕輕響燒石板上面燒香兩面就食得,吉列外皮香脆,牛味香濃,有少少咬口,非常好味👍🏻👍🏻I.和牛壽喜燒 $188跟餐可以選擇配飯定烏冬,食sukiyaki當然要配鳥冬😍 壽喜燒醬汁非常香甜,和牛入口即溶感,好好味😭 其他配菜同埋鳥冬吸收咗壽喜燒醬汁都非常好味,好想一食再食!食日本菜當然唔少得飲日本酒,我地選擇咗熊本縣一千代之園純米酒,凍飲
仲追加咗兩個小食,厚燒鰻魚玉子同埋刺身拼盤🥰
刺身拼盤 $88
厚燒鰻魚玉子 $38
咸甜度適中,好味😋
H.石燒吉列霜降牛小排 $178
跟餐可以選擇要溏心蛋定溫泉蛋,我選擇咗溏心蛋🥚
I.和牛壽喜燒 $188
跟餐可以選擇配飯定烏冬,食sukiyaki當然要配鳥冬😍
食日本菜當然唔少得飲日本酒,我地選擇咗熊本縣一千代之園純米酒,凍飲都好易入口,甘香微甜👍🏻
抵食而且滿足嘅一餐,一定要推薦俾大家😋