秋田鐵板燒,係我地bookmark 咗好耐嘅餐廳,今日終於過黎試下😍!裝修高雅日本風🍁,我地叫咗2人前套餐,晚市每人$888 ,有原隻鮮活南非鮑魚、時令龍蝦🦞、頂級鵝肝🦤、鹿兒島霜降和牛厚燒和薄燒❄️🐄等等,總共12道菜❗️🔹️季節沙律🔹️魚籽鵝肝蒸蛋🦤落左一大粒鵝肝落去蒸蛋度🥰,真係好重本,蛋好滑,魚籽味道鮮明濃郁💙🔹️龍蝦🦞龍蝦超生猛!開頭仲郁緊!龍蝦肉吸入香濃嘅龍蝦膏,超滋味,燒到好香好惹味。🔹️原隻鮮活南非鮑魚超大隻和新鮮😍,好爽好彈牙,昆布忌廉汁好特別💚🔹️時令海鮮:大大隻帆立貝,用紫菜夾住來食🔹️香煎頂級鵝肝🦤好重本,鵝肝好厚好大塊,入口好香呀😍🔹️鹿兒島霜降和牛薄燒卷❄️🐄🔹️鹿兒島霜降和牛厚燒❄️🐄和牛好嫰,雪花紋理好靚,入口即融,重牛味,可以配玫瑰岩鹽、蒜片或鹽漬昆布一起食。🔹️秋田炒飯🔹️炒野菜🔹️龍蝦清湯🦞真係好特別,留返龍蝦頭來煮湯,師父提醒龍蝦頭都仲有好多肉和膏🧡,個湯好清甜呀🔹️甜品豆沙包和雪糕都有,好滿足!

🔹️季節沙律

🔹️魚籽鵝肝蒸蛋🦤

🔹️龍蝦🦞

🔹️原隻鮮活南非鮑魚
超大隻和新鮮😍,好爽好彈牙,昆布忌廉汁好特別💚

🔹️時令海鮮:大大隻帆立貝,用紫菜夾住來食

🔹️香煎頂級鵝肝🦤
好重本,鵝肝好厚好大塊,入口好香呀😍

🔹️鹿兒島霜降和牛薄燒卷❄️🐄
🔹️鹿兒島霜降和牛厚燒❄️🐄

🔹️秋田炒飯

🔹️炒野菜

🔹️龍蝦清湯🦞

🔹️甜品
豆沙包和雪糕都有,好滿足!