2024-07-27 3583 views
見到朋友一家去食鐵板燒後,真係好誘惑,好吸引。一直好想試,一邊睇住專屬師傅的精湛廚藝,一邊享受美食,真係好過癮。秋田二人套餐共有12道精品菜,性價比高!🌟#季節沙律 : 不錯的開胃前菜🌟#魚籽鵝肝蒸蛋: 蛋香配上魚籽,好滑好好味🌟#鮮活時令龍蝦: 精彩的藝術食品,爽口彈牙,重點係廚師的精湛廚藝🌟#原隻鮮活南非鮑魚: 好生猛大隻,配上秘制醬汁,鮮甜爽脆🌟#季節時令海鮮: 帶子好鮮甜,外脆內軟,好香滑🌟#香煎頂級鵝肝:必試!鵝肝入口即化,好食到停唔到口🌟#鹿兒島霜降和牛薄燒卷: 牛肉味重,配上脆薄香蒜片,好惹味🌟#鹿兒島霜降和牛厚燒: 和牛比想像中大件,油脂分佈均勻,口感佳🌟#秋田炒飯: 粒粒飽滿,沾滿蛋香及醬油味,用心之作🌟#炒野菜: 牛油炒,好香滑,帶出蔬菜的鮮甜🌟#龍蝦清湯: 好鮮甜,仲想encore🌟#精選甜品: 銅鑼燒包住紅豆蓉,配上雪糕食,好正。精緻美倫的擺盤設計,高水準的鐵板燒,超好食!用料佳且豐富,大部分食材均為當天空運到港,一份錢一份貨。怪不得咁多回頭客!生日或慶祝,仲可以預定特別公仔的銅鑼燒,想試鐵板燒就出不能錯過,記得要犒賞自己。

秋田二人套餐共有12道精品菜,性價比高!

🌟#季節沙律 : 不錯的開胃前菜
🌟#魚籽鵝肝蒸蛋: 蛋香配上魚籽,好滑好好味

🌟#原隻鮮活南非鮑魚: 好生猛大隻,配上秘制醬汁,鮮甜爽脆

🌟#季節時令海鮮: 帶子好鮮甜,外脆內軟,好香滑

🌟#香煎頂級鵝肝:必試!鵝肝入口即化,好食到停唔到口

🌟#秋田炒飯: 粒粒飽滿,沾滿蛋香及醬油味,用心之作

🌟#炒野菜: 牛油炒,好香滑,帶出蔬菜的鮮甜
🌟#龍蝦清湯: 好鮮甜,仲想encore

🌟#精選甜品: 銅鑼燒包住紅豆蓉,配上雪糕食,好正。

• 香煎頂級鵝肝
  • 炒野菜
  • 精選甜品
2024-06-17 4400 views
上次食鐵板燒後,屋企人又話要再食,搜尋一下,發現原來尖沙咀都有高人氣的鐵板燒店。睇到OPENRICE好多好評,好吸引,又可以滿足大帝。環境十分寬敞,吊燈散發柔和暖意的燈光,很有情調,設有包廂鐵板燒。 安坐板前,親睹專屬師傅的精湛廚藝。我哋叫了秋田二人套餐,共有12道精品菜,消費都係$888一位。🌟#季節沙律 🌟#魚籽鵝肝蒸蛋🌟#鮮活時令龍蝦🌟#原隻鮮活南非鮑魚🌟#季節時令海鮮🌟#香煎頂級鵝肝🌟#鹿兒島霜降和牛薄燒卷🌟#鹿兒島霜降和牛厚燒🌟#秋田炒飯🌟#炒野菜🌟#龍蝦清湯🌟#精選甜品: 擺盤十分精緻,好藝術感,打卡一流。厚身鵝肝外香脆內軟綿細滑,配上魚子醬和金萡好味又貴氣,必試!鮑魚大大隻,味道濃郁,肉質軟韌爽甜。厚身和牛真係非常好食,份量剛好,肉質柔軟細膩,脂肪雪花分佈細密,正。即制的豆沙餅,微甜香口,配綠茶雪糕一流。整體味道非常高水準,原來秋田鐵板燒一向以高質鐵板燒作招徠。不少捧場客愛點鐵板燒套餐,全因套餐不僅用料佳且豐富,大部分食材均為當天空運到港。和牛、龍蝦或鮑魚等高級食材成本原本就很高,因此鐵板燒料理的價格其他主廚例湯、熱開胃菜、沙拉、招牌炒飯與甜點也倍感用心,一分錢一分貨,想

🌟#季節沙律
🌟#秋田炒飯
🌟#炒野菜
🌟#龍蝦清湯
🌟#精選甜品:

擺盤十分精緻,好藝術感,打卡一流。

鮑魚大大隻,味道濃郁,肉質軟韌爽甜。

即制的豆沙餅,微甜香口,配綠茶雪糕一流。

和牛、龍蝦或鮑魚等高級食材成本原本就很高,因此鐵板燒料理的價格其他主廚例湯、熱開胃菜、沙拉、招牌炒飯與甜點也倍感用心,一分錢一分貨,想要偶爾犒賞自己就來一趟吧!
  • 香煎頂級鵝肝
  • 精選甜品
  • 和牛薄燒
剛剛過了無數的死線。趁著這週末比較有空,特別相約好友到尖沙咀吃鐵板燒。雖然不是經常吃鐵板燒,但卻對這情有獨鍾-坐在吧檯前吃廚師新鮮弄好的食物,互相交流飲食心得,機會真的難得。 秋田鐵板燒刺身專門店位於尖沙咀天文台圍8號,從地鐵站出發不用10分鐘便到,地點尚算方便。我們一行二人叫了鐵板燒套餐一起分享。 季節沙律(⭐⭐⭐⭐💢) 沙律菜新鮮而爽口,簡單的配合酸汁已經十分開胃,令人食慾大增。 魚子鵝肝蒸蛋(⭐⭐⭐⭐💢) 鐵板燒形式做蒸蛋實在第一次。蒸蛋的十分嫩滑,裏面的蛋漿香濃,而且有一點漿口,時間掌握得剛剛好。 之前吃過類似的做法,但這個加了鵝肝又完全不同。鵝肝香口肥美,油脂滲透了整個蛋,整個層次提升了不少。 原隻南非鮑魚(⭐⭐⭐⭐⭐) 鮑魚十分大隻,而且是新鮮從水缸拿出來的。師傅先把鮑魚燒熟,然後再切成薄片。吃起來有咬口,配合味道濃郁的忌廉醬汁和微微咸的海苔,一試難忘。 季節時令海鮮(⭐⭐⭐⭐⭐) 龍蝦一向是鐵板燒的經典菜式。師傅純熟的三兩下手勢便把龍蝦起肉拆件,光是看這表演便值回票價。味道方面,蝦肉結實彈牙,簡單的配上特製醬汁已經吃得出鮮味。 另外這個日本帆立貝肥大而且肉厚。師父不是煎得

季節沙律(⭐⭐⭐⭐💢)
魚子鵝肝蒸蛋(⭐⭐⭐⭐💢)

原隻南非鮑魚(⭐⭐⭐⭐⭐)
季節時令海鮮(⭐⭐⭐⭐⭐)
另外這個日本帆立貝肥大而且肉厚。師父不是煎得太熟,吃起來還有點嫩口,配合魚子醬醬吃起味道層次更加豐富。
煎頂級鵝肝(⭐⭐⭐⭐⭐)
鵝肝十分肥美,煎得外脆內軟,入口即溶。配上特別烹調的酸汁,感覺清新而且中和了油膩覺,十分細心。
和牛厚燒。和牛薄燒(⭐⭐⭐⭐⭐)
終於到今天的主菜。我們叫Medium的熟度,表面剛剛熟,內裏還有點血水。相比起美國牛肉,日式和牛質更為鮮嫩,完全沒有渣,吃起來有點不像吃牛肉。一份大約有三至四件。

另外的薄燒牛肉也精彩,一入口先是感受到和牛的油脂感,然後是吃到香脆惹味的香蔥炸蒜,層次感十分豐富。香蔥中和了牛肉的脂肪,吃起來完全不覺得有油膩。
龍蝦清湯(⭐⭐⭐⭐💢)
這個湯是用剛剛鐵板燒的龍蝦熬製而成的,喝起來清甜。
秋田炒飯(⭐⭐⭐⭐💢)
最後吃個炒飯,有點澱粉質才飽肚的。雖然材料簡單,但卻體現出師傅的巧手工藝。炒飯是用日本珍珠米,裏面加櫻花蝦和雞蛋炒的。顏色金黃光澤,吃起來十分有鑊氣,但卻不油膩,實在不簡單。
是日甜品(⭐⭐⭐⭐💢)
甜品是綠茶雪糕,配上銅鑼燒。雪糕奶味濃郁。配上。剛剛燒起的銅鑼燒。為這天的晚餐劃上完美句號。
總括而言,這間餐廳食物質素高,而且價錢不算太貴。下次有機會也會再來。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
秋田鐵板燒刺身專門店尖沙咀  天文台圍8號1樓
推介菜式:煎頂級鵝肝

👍🏻食材高級
👍🏻地點方便
👍🏻價錢合理
Type of Meal
Dinner
2024-11-07 228 views
🍽️ 秋田鐵板燒的奢華饗宴位於尖沙咀天文台圍的秋田鐵板燒,無疑是一個讓人心醉神迷的美食天堂。這裡的環境寬敞高檔,設計典雅,讓人一踏入便感受到一種雍容華貴的氛圍。每一個細節都經過精心打磨,無論是燈光的柔和還是桌椅的擺設,都讓人感受到一種高貴的品味。🥗 季節沙律首先上桌的是季節沙律,裡面有水晶海藻和新鮮的雜菜,色彩繽紛,令人垂涎欲滴。特別是那柚子漬的蕃茄,酸甜可口,為整道沙律增添了清新的層次感,讓人一口接一口,欲罷不能。🍳 魚籽鵝肝蒸蛋接下來是魚籽鵝肝蒸蛋,這道菜的口感滑嫩,鵝肝的香氣與魚籽的鮮味完美融合,讓人感受到一種奢華的享受。每一口都彷彿在嘴裡融化,令人陶醉。🦞 鮮活時令龍蝦然後是鮮活時令龍蝦,製作成龍蝦炒蛋多士,這道菜的龍蝦肉質鮮甜,搭配香滑的炒蛋,口感層次分明,讓人感受到海洋的氣息。多士的外脆內軟,完美襯托出龍蝦的鮮美。🐚 原隻鮮活南非鮑魚原隻鮮活南非鮑魚則是另一道令人驚艷的佳餚,製作成白汁忌廉鮑魚裙帶菜,鮑魚的鮮嫩與忌廉的濃郁相得益彰,讓人感受到一種奢華的享受,彷彿置身於海洋的懷抱。🦪 季節時令海鮮季節時令海鮮則是明太子醬炒聖子王,這道菜的海鮮新鮮無比,明太子的香氣與聖子王的鮮味
🍽️ 秋田鐵板燒的奢華饗宴

🥗 季節沙律

🍳 魚籽鵝肝蒸蛋

🦞 鮮活時令龍蝦

🐚 原隻鮮活南非鮑魚

🦪 季節時令海鮮
季節時令海鮮則是明太子醬炒聖子王,這道菜的海鮮新鮮無比,明太子的香氣與聖子王的鮮味交織,讓人一口接一口,無法自拔。

🍖 香煎頂級鵝肝
香煎頂級鵝肝外脆內暖,份量十足,鵝肝的香氣撲鼻而來,口感滑順,讓人感受到一種無與倫比的奢華。

🥩 鹿兒島霜降和牛薄燒卷
鹿兒島霜降和牛薄燒卷更是讓人驚艷,牛肉的雪花分明,熟度可以隨意選擇,肉質嫩滑,入口即化,讓人感受到肉的極致美味。

🐮鹿兒島霜降和牛厚燒
嗰種分佈喺肉質裏面嘅雪花,簡直就係嫩滑嘅代表。
廚師精湛嘅烹煮,香味徹底發揮

🍚 秋田炒飯
秋田炒飯則是用大量櫻花蝦和紅蘿蔔製作而成,炒飯的香氣四溢,櫻花蝦的鮮味與米飯的香氣交融,讓人一口接一口,無法抗拒。

🥦 炒野菜
炒菜清脆可口,為整餐增添了一絲清新的感覺,讓人感受到健康與美味的完美結合。

🍲 龍蝦清湯
龍蝦清湯用明火燒龍蝦頭製作,湯底鮮美,龍蝦的鮮香在口中迸發,讓人感受到海洋的精華。

🍰 精選甜品
最後,精選甜品即煎的pancake中間隔住了紅豆,應該是銅鑼燒,外脆內軟,甜而不膩,為這頓奢華的晚餐畫上完美的句號。

整體而言,秋田鐵板燒的每一道菜都展現了師傅的高超工藝,簡直就是一場視覺與味覺的盛宴。每一口都讓人感受到食材的極致美味,讓人流連忘返。這裡不僅是用餐,更是一種生活的享受。

📍秋田鐵板燒刺身專門店
尖沙咀天文臺圍8號1樓
#鐵板燒 #hkfoodie #龍蝦 #鮑魚 #高級 #刺身 #日本菜 #omakase #japanese #hkg #hkgirl #food @akita.teppanyaki_ #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #hongkongtravel #HongKongfood

秋田鐵板燒刺身專門店已在尖沙嘴屹立多年,一直是香港人喜好的鐵板燒餐廳,以其新鮮生猛的海鮮和師傅精湛的烹飪技藝而聞名,每道菜品都讓人感受到廚師對食材的敬重和精心的烹調,而且這裡樓高3層,可選擇刺身料理及鐵板燒料理,而且亦有多種日本酒品小酌一番。餐廳:秋田鐵板燒刺身專門店食評地址:尖沙嘴天文台圍8號1樓個人非常推薦【秋田 Akita】,每位$888,性價比最高而且食材、海鮮非常生猛!1. 季節沙律:經典麻醬襯托新鮮蔬菜,清新爽口開胃菜。2. 魚籽鵝肝蒸蛋:蛋殼外形裡蘊藏細膩的蒸蛋,上面點綴著豐富的魚籽和濃郁的鵝肝,品嚐起來多種層次口感。3. 鮮活時令龍蝦:鐵板燒經典皇牌,原隻龍蝦生猛上盤,再經師傅開半切割立即烹調,加入適量牛油及調味,吃出龍蝦的本味,肉質帶爽勁彈牙口感,是海鮮中的頂級享受。4. 原隻鮮活南非鲍魚: 未烹調時在盤上不斷動來動去,烹調過後鮑魚質地柔嫩,再配合秘製乳酪醬汁,吃起來份外吸引。5. 季節時令海鮮: 好像每晚時令海鮮都會有所不同,我當晚吃的是鮮美的蟶子,長長外殼包著大大蟶子,鐵板烹調下加入蒜心,帶出層次口感。6. 香煎頂級鵝肝: 最邪惡而且最令人愛上的鵝肝,表面還利用焦
餐廳:秋田鐵板燒刺身專門店食評
地址:尖沙嘴天文台圍8號1樓
秋田 Akita
季節沙律
1. 季節沙律:經典麻醬襯托新鮮蔬菜,清新爽口開胃菜。
原隻鮮活南非鲍魚
香煎頂級鵝肝
6. 香煎頂級鵝肝: 最邪惡而且最令人愛上的鵝肝,表面還利用焦糖外脆,加上黑色魚籽,真的令人不禁愛上這邪惡油膩感。
鹿兒島霜降和牛
7. 鹿兒島霜降和牛薄燒卷 、 鹿兒島霜降和牛厚燒: 個人認為3成熟的和牛才是最真實對和牛的尊重,不論厚燒及薄燒都能完美感受和牛濃郁的味道,香氣四溢及肉質嫩滑的層次口感,真讓人回味無窮,如果想再要刺激感,還有蒜片、芥末、鹽條等調味襯托和牛,超級推薦!
秋田炒飯
8. 秋田炒飯:再來就是鐵板燒的主食,鐵板上的蛋炒飯粒粒分明,乾身有嚼勁,再加入櫻花蝦的鮮味炒起來就是簡單的香溢美味。
炒野菜
9. 炒野菜:各種蔬菜炒至爽脆,保留食材的原汁原味,與炒飯一起享用更是最佳配搭。
龍蝦清湯
10. 龍蝦清湯:利用龍蝦頭即場製作的清湯,味道清甜甘醇,是一款尾聲給人舒服的感覺。
精選甜品
11. 精選甜品: 最後以甜品豆沙包及雪糕作完美的尾聲,為整個套餐畫上圓滿的句號,而且留下一個深刻的印象。
整體而言,每一款菜式的食材及味道都能感受餐廳的用心經營,而且菜式的鋪排順序更能感受到餐廳的細心,非常推薦這家餐廳作紀念餐廳,適合生日聚會、週年紀念,或是簡單寧靜地享受美妙的晚膳。
豆沙包
Other Info. : 經Openrice訂座還有更多優惠,如無酒精飲品買一送一、9折等等折扣優惠,而且有機會獨佔一張鐵板燒的桌子,或是能有紀念的打卡鐵板!
2024-10-17
$888 (Dinner)
Celebration
Birthday
秋田 Akita
原隻鮮活南非鲍魚
豆沙包
2024-10-28 221 views
上次同老公去左灣仔分店慶祝週年紀念🎉今次我哋去埋尖沙咀分店🏙️秋田鐵板燒絕對係必去既選擇🍽️食物質量同樣出色👍今日同老公點選二人前套餐👫包含 1️⃣ 2️⃣ 道精緻菜品🦞每一道都令人驚豔✨💛 季節沙律🥗 水晶海藻、蕃茄仔搭配芝麻醬,十分開胃😋🥒💛 魚籽鵝肝蒸蛋🍳 每口都充滿鵝肝既濃郁香氣,魚籽增添左口感,蛋質嫩滑😍✨💛 鮮活時令龍蝦🦞 一場舞火🔥真係相機食先📸即場表演火燒龍蝦頭,烹調既龍蝦彈牙新鮮🌊💛 原隻鮮活南非鮑魚🐚 鮑魚鮮味十足,質地彈牙,搭配昆布忌廉汁更突顯其美味🍽️🍀💛 季節時令海鮮 - 帶子 💖帶子肉汁鮮嫩,口感順滑💛 香煎頂級鵝肝🥩 外脆內軟,入口即溶,搭配酸汁同菠蘿解膩🍍🍋💛 *鹿兒島霜降和牛薄燒卷* 🍖💫脂肪分布均勻,肉質柔嫩 ,搭配蒜片,蔥💛 鹿兒島霜降和牛厚燒 🔥 5️⃣成熟,肉質嫩滑,生熟度適中,配上葱花和炸蒜減少油膩感🌿✨💛 秋田炒飯🍚 珍珠米配樱花蝦、蛋、蔥花炒得恰到好處,口感豐富🥢💛 炒野菜 🥦🥬🥕🫓💛 龍蝦清湯🍲 龍蝦頭煮成的湯品鮮甜可口,裏面有豆腐、腐皮卷,配上龍蝦膏非常濃鬱😋❤️💛 精選甜品🍰 銅鑼燒柔軟餅皮配紅豆饀,搭配曲奇🍪雪糕🍦甜蜜結尾🎈秋田鐵板

💛 季節沙律🥗
水晶海藻、蕃茄仔搭配芝麻醬,十分開胃😋🥒

💛 魚籽鵝肝蒸蛋🍳
每口都充滿鵝肝既濃郁香氣,魚籽增添左口感,蛋質嫩滑😍✨

💛 鮮活時令龍蝦🦞

💛 原隻鮮活南非鮑魚🐚
鮑魚鮮味十足,質地彈牙,搭配昆布忌廉汁更突顯其美味🍽️🍀

💛 季節時令海鮮 - 帶子 💖
帶子肉汁鮮嫩,口感順滑

💛 香煎頂級鵝肝🥩
外脆內軟,入口即溶,搭配酸汁同菠蘿解膩🍍🍋

💛 *鹿兒島霜降和牛薄燒卷* 🍖💫
脂肪分布均勻,肉質柔嫩 ,搭配蒜片,蔥

💛 鹿兒島霜降和牛厚燒 🔥

💛 秋田炒飯🍚
珍珠米配樱花蝦、蛋、蔥花炒得恰到好處,口感豐富🥢

💛 炒野菜 🥦🥬🥕🫓

💛 龍蝦清湯🍲

💛 精選甜品🍰
銅鑼燒柔軟餅皮配紅豆饀,搭配曲奇🍪雪糕🍦甜蜜結尾🎈

秋田鐵板燒刺身專門店
📍尖沙咀天文台圍8號1樓
2024-10-28 299 views
呢間餐廳主打席前鐵板燒,可以近距離觀賞鐵板師傅嘅烹煮過程👨🏻‍🍳食材出名高質,全部日本新鮮直送🇯🇵 最特別係用炒飯砌成公仔,用雞蛋寫慶祝字句😍🍳秋田二人前套餐 ($888/ ppl)💗季節沙律清爽沙律菜配上爽脆嘅水晶海草、車厘茄同粟米,以胡麻醬調味,開胃又清新🥗💗魚籽鵝肝蒸蛋蒸蛋口感非常嫩滑,入面藏有鵝肝粒,鵝油香滲入蒸蛋𥚃,頂層再加上脆卜卜嘅黑魚籽,口感更豐富🥚💗鮮活時令龍蝦龍蝦非常生猛,放上鐵板個陣仲識郁,師傅先拆出龍蝦肉,再淋上用蝦膏調製出嚟嘅龍蝦汁炒香,龍蝦肉鮮爽彈牙,配合甘香濃郁嘅蝦膏醬同微脆嘅多士,配搭完美🦞💗原隻鮮活南非鮑魚南非鮑魚新鮮度十足,放係鐵板上一直扭動,切好嘅鮑魚片爽滑鮮嫩,蘸上幼滑嘅昆布忌廉汁,增添一份奶油嘅香味,再配上新鮮昆布作配菜,組合非常夾🦪💗季節時令海鮮蘇格蘭蟶子皇爽彈鮮甜,加咗明太子醬一齊炒更惹味,佐以香草牛油炒過蒜心同本菇🐚💗香煎頂級鵝肝鵝肝厚切肥美,以紅酒調味後煎香,鵝肝入口即溶,豐富油脂係口中爆發,齒頰留香,更以黑魚子同金箔點綴,感覺非常奢華。佐以新鮮菠蘿同意大利黑醋解膩,連同微脆嘅法包一齊食,簡直係完美🪿💗鹿兒島霜降和牛薄燒卷薄切和牛油花分布
秋田二人前套餐
🍳秋田二人前套餐 ($888/ ppl)
💗季節沙律
💗魚籽鵝肝蒸蛋
💗鮮活時令龍蝦
💗原隻鮮活南非鮑魚
💗季節時令海鮮
蘇格蘭蟶子皇
💗香煎頂級鵝肝
💗鹿兒島霜降和牛薄燒卷
薄切和牛油花分布平均,蔥花同炸蒜片一齊煎熟,口感非常豐富,和牛嘅油脂感好重,但同時青蔥同蒜片中和咗個油膩感🧄
💗鹿兒島霜降和牛厚燒
厚切和牛軟嫩細緻,油脂豐腴,伴碟有炸蒜片、wasabi 蛋黃醬、岩鹽同鹽昆布,唔同嘅調味都可以為和牛帶來唔同嘅風味,非常特別。🥩
💗秋田炒飯
秋田炒飯用上日本珍珠米、鷄蛋、煙肉、紅蘿蔔粒、青蔥同櫻花蝦炒成,米飯炒得乾爽而且粒粒分明,加上不同嘅配料襯托非常惹味🍚
💗炒野菜
野菜分別有椰菜、蒜心、本菇、金菇同甘荀,用香草牛油炒香,入味之餘同時食到野菜嘅清甜🥬
💗龍蝦清湯
師傅先將龍蝦頭火焰,然後再加入味噌湯熬煮,飲落多咗一份龍蝦嘅鮮味🍲
💗精選甜品
師傳會即製銅鑼燒,食落軟熟而且好香蛋味,中間夾入香甜嘅北海道十勝紅豆🥞另外仲有抹茶雪糕,食落牛奶味比抹茶味更突出🍨
銅鑼燒
抹茶雪糕
2024-10-16
蘇格蘭蟶子皇
銅鑼燒
抹茶雪糕
2024-10-26 244 views
午市鐵板燒 ~ 竹 (2位起) 海鮮二品 💰$638 /位 1. 魚籽鵝肝蒸蛋 師父即時製作,有鵝肝香味, 但太精緻好細杯未品嚐到好深入就食晒😂😂2. 田園沙律 車厘茄好用心有脫皮,加咗d 蒟蒻絲,爽爽地既口感配合埋胡麻醬好match 又夠fresh3. 海鮮二品我選擇咗 原隻大虎蝦 + 北海道鮮活帶子隻蝦唔夠新鮮同唔夠大隻,肉質好普通唔夠蝦味😕一般活帶子都好鮮甜, 但呢隻帶子燒得偏油, 加上overcook 咗咁,成韌。。。破壞咗隻所謂既鮮帶子4. 原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚超大隻,加上活生生的仲郁緊, 師傅用咗白汁再配以海草撈埋一齊食,個白汁其實唔差,但如果新鮮的話我比較喜歡普通燒配少少鹽已好足夠, 加咗醬汁好似無咁原味道5. 自選一品肉我地加錢upgrade 咗日本鹿兒島和牛厚燒 + 薄燒卷 + 💰$150 / 份雖然額外加咗total 300 蚊,但個份量超細,薄燒卷如圖4小件, 厚燒得3粒🌝牛既質數未見突出,個人認為唔需要額外加6. 秋田特式炒飯好普通既炒飯,裡面加咗d 櫻花蝦 + 煙肉,煙肉食得出仲有d 急凍味😅7.昆布清湯就好似用水沖既湯包咁,無乜味唔特別多提了🫣8.炒野菜都
午市鐵板燒 ~ 竹 (2位起)
海鮮二品 💰$638 /位

1. 魚籽鵝肝蒸蛋

2. 田園沙律

3. 海鮮二品
我選擇咗 原隻大虎蝦 + 北海道鮮活帶子
隻蝦唔夠新鮮同唔夠大隻,肉質好普通唔夠蝦味😕

4. 原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚

5. 自選一品肉
我地加錢upgrade 咗日本鹿兒島和牛厚燒 + 薄燒卷
+ 💰$150 / 份
牛既質數未見突出,個人認為唔需要額外加

6. 秋田特式炒飯

7.昆布清湯
就好似用水沖既湯包咁,無乜味唔特別多提了🫣

8.炒野菜
都係有d 煮過火, 偏淋。。。

9. 即製 紅豆餅
賣相唔錯,但質地同平時唔一樣,同偏甜,不過都ok 既

10. 日本雪糕 or 咖啡/茶

total 2 人lunch 食咗💰1750 左右,但餐廳用料一般,唔算好新鮮,但價錢就算貴,lunch 呢個價錢可以食到高質d 既食材,所以總結我都唔會再去😅😅
2024-10-24 186 views
✨秋田嘅二人前套餐相當吸引🤩食材新鮮,豐富又抵食,好啱嚟慶祝節日/紀念日🎉而且每個位置都可以欣賞到師傅烹調美食<Akita> $888/每位ღ季節沙律首先嚟個開胃又清新嘅沙律菜ღ季節時令海鮮有3款唔同嘅刺身每款都好新鮮ღ魚籽鵝肝蒸蛋蒸蛋軟嫩入口即化中間放咗鵝肝增添口感精緻又美味😋ღ鮮活時令龍蝦用活伊勢海老,鮮味十足!睇下幾生猛🦞再用鮮甜嘅龍蝦膏做醬汁,龍蝦肉爽彈多汁😍墊底嘅麵包索滿龍蝦嘅精華,滋味無窮ღ原隻鮮活南非鮑魚用咗昆布忌廉汁令鮑魚更鮮香鮑魚同樣勁生猛😍入口爽口彈牙ღ香煎頂級鵝肝面頭有黑魚籽同金箔做點綴鵝肝好厚身,煎到香噴噴油脂滿滿而且入口即溶點上黑醋再食埋酸甜菠蘿🍍中和油膩感ღ鹿兒島霜降和牛薄燒卷和牛薄燒卷上香脆炸蒜同蔥味,令香味更上一層樓ღ 鹿兒島霜降和牛厚燒和牛厚燒五成熟,兩面煎得焦香,飽滿多汁ღ秋田炒飯色彩繽紛💕炒至粒粒分明,好有鑊氣仲有清爽嘅炒野菜同鮮味嘅龍蝦清湯同埋不能少嘅甜品,係師傅即場整嘅銅鑼燒仲有雪糕,最後仲有隻靚靚畫嘅公仔碟,每個客人都影相留念,好有氣氛桃汁🍑|巨峰乳酸叫咗兩杯野飲,味道唔會過甜食得滿意又滿足😌

<Akita> $888/每位

蒸蛋軟嫩入口即化
中間放咗鵝肝增添口感
精緻又美味😋

ღ鮮活時令龍蝦
用活伊勢海老,鮮味十足!睇下幾生猛🦞

ღ原隻鮮活南非鮑魚
用咗昆布忌廉汁令鮑魚更鮮香
鮑魚同樣勁生猛😍入口爽口彈牙

ღ香煎頂級鵝肝
面頭有黑魚籽同金箔做點綴
鵝肝好厚身,煎到香噴噴
油脂滿滿而且入口即溶
點上黑醋再食埋酸甜菠蘿🍍
中和油膩感

ღ鹿兒島霜降和牛薄燒卷
和牛薄燒卷上香脆炸蒜同蔥味,令香味更上一層樓

ღ 鹿兒島霜降和牛厚燒
和牛厚燒五成熟,兩面煎得焦香,飽滿多汁

ღ秋田炒飯
色彩繽紛💕炒至粒粒分明,好有鑊氣

仲有清爽嘅炒野菜同鮮味嘅龍蝦清湯

桃汁🍑|巨峰乳酸
叫咗兩杯野飲,味道唔會過甜
食得滿意又滿足😌
2024-10-24 311 views
日本人經常講「食欲の秋」,意思係秋天係一年之中美味食材嘅豐收季節,加上秋高氣爽食欲大增,梗係要食高級日本料理,我就鍾意鐵板燒,可以即席睇師傅表演,保證即整即食夠晒新鮮。 今晚就去咗尖沙咀天文台道嘅【秋田鐵板燒刺身專門店】,有幾多鐵板燒餐選擇,我哋揀咗個【秋田二人前套餐】。 點餐無耐,師傅即送上今日嘅食材,龍蝦同鮑魚仲係會郁㗎,好新鮮。

【季節沙律】開胃嘅新鮮沙律菜同小番茄,仲有透明嘅蒟蒻絲增加口感。

【魚籽鵝肝蒸蛋】熱騰騰嘅蒸蛋上面係黑漆漆嘅魚籽,食一啖,蒸蛋同鵝肝喺口腔同時溶化,好好食~
【鮮活時令龍蝦】將龍蝦頭裡蝦膏挖出來煎好做醬汁,再淋上龍蝦肉,最後再將肉放上牛油煎好嘅多士。龍蝦肉爽甜,更有蝦膏同牛油雙重香味,風味十足。

【原隻鮮活南非鮑魚】鮑魚煎得好惹味,口感彈牙。配菜係淋上忌廉汁嘅香煎海帶,幾有特色。
【季節時令海鮮】今日食嘅係帶子,上面有黑魚籽,再加了柚子胡椒等提味。用紫菜和紫蘇葉夾着吃,口感香脆,亦令本身夠晒鮮甜嘅帶子再帶多陣陣清香。

【香煎頂級鵝肝】大大塊鵝肝極邪惡,上面放咗魚籽同金箔,幼滑細嫩油香十足,同香脆多士一齊食減低膩感又多重口感。
 中場休息飲個【龍蝦

中場休息飲個【龍蝦清湯】,用頭先隻龍蝦現煮,十足鮮甜。

緊接著係和牛二食,【鹿兒島霜降和牛厚燒】切成一粒粒,入口即化,滿口油香肉香,師傅放咗多種調味料喺碟邊,我就鍾意點芥末,另外亦有鹽昆布,幾有特色。【鹿兒島霜降和牛薄燒卷】包住蒜片同香蔥,食落幾香口。
【秋田炒飯】落咗好多蛋汁炒至金黃色,飯粒分別口感煙韌,仲有櫻花蝦提味。食完好飽暖,幸福感滿滿。

【炒野菜】用蒜蓉牛油炒香,連平時覺得食菜味道好寡嘅我都覺得好好食~

最後到精選甜品,今天是【紅豆餅雪糕】,雪糕揀咗抹茶味,一凍一熱,唔同嘅甜味,nice~
秋田鐵板燒刺身專門店開業18年,一直以食物質素取勝。yo最喜歡秋田的香煎頂級鵝肝😋和鹿兒島霜降和牛厚燒😋 ✨秋田 二人前套餐 $888/位🔹季節沙律 Seasonal salad先來個清爽沙律開開胃🤗🔹魚籽鵝肝蒸蛋Steamed egg with fish roes and foie gras蒸蛋小小一杯. 精緻又美味醇厚細膩的鵝肝與香嫩滑溜的蒸蛋好夾魚籽鮮美. 令蒸蛋更滋味💕🔹鮮活時令龍蝦 Live lobster龍蝦生猛多肉而且肉質鮮嫩彈牙配上煎得香脆的牛油小多士香噴噴!好好味!🔹龍蝦清湯 Lobster soup現拆龍蝦頭煮湯. 絕對清香鮮甜!龍蝦殼內還有蝦膏. 食到舔舔脷😋🔹原隻鮮活南非鮑魚Whole live abalone on half shell南非鮑魚新鮮大隻在鐵板上熱得手舞足蹈🤣入口鮮甜彈牙 yumyum! 再配上炒香的海帶. 秘製醬汁很想encore 呀!🔹季節時令海鮮 Seasonal Seafood扇貝煎得表面金黃大粒又厚身. 口感很好以魚籽點綴. 味道更鮮美夾住紫蘇葉一齊食. 味道更多層次😋🔹香煎頂級鵝肝 Seared goose livers鵝肝煎香. 油

✨秋田 二人前套餐 $888/位

Live lobster

龍蝦生猛多肉
而且肉質鮮嫩彈牙
配上煎得香脆的牛油小多士
香噴噴!好好味!

🔹龍蝦清湯
Lobster soup

現拆龍蝦頭煮湯. 絕對清香鮮甜!
龍蝦殼內還有蝦膏. 食到舔舔脷😋

🔹原隻鮮活南非鮑魚

南非鮑魚新鮮大隻
在鐵板上熱得手舞足蹈🤣
入口鮮甜彈牙 yumyum!
再配上炒香的海帶. 秘製醬汁
很想encore 呀!

🔹季節時令海鮮

鵝肝煎香. 油亮細膩. 入口即化
放上魚籽和金箔. 鮮美又矜貴
再夾住香脆多士一齊食🥰

🔹鹿兒島霜降和牛薄燒卷
Kagoshima wagyu slices-cut beef
🔹鹿島霜降和牛厚燒
Kagoshima wagyu thick-cut beef steak

鹿島霜降和牛油脂豐富均勻

Daily special dessert
甜點銅鑼燒是廚師即整
香甜不膩. 配上自選口味的雪糕
完美ending❣️
是我期待已久的鐵板燒啊身邊朋友同時都有提過呢間隱世日式鐵燒開左好多好多年而終於有機會食到了!地點都頗為隱世,天文臺道8號斜路行上嚟就會見到日式裝修大大隻字寫住秋田,下面位置有代客泊車,門面都有職員迎接,鐵板燒就喺2樓,鐵板燒的坐位有限記得盡量要book位,主餐牌兩款,都有二人餐同四人餐可選最基本的二人餐都夠食,都包貴價餐品,有龍蝦、鮑魚、鵝肝、蟶子, 超級正最先會一盤新鮮海鮮擇你面前可拍照望住生猛既龍蝦鮑魚仲識得郁,流晒口水和牛脂肪分佈完美師傅制服口袋上有名,Ben gor 廚藝出色搵佢一定唔會失望首先頭盤是一道冷盤清新沙律和熱盤魚子醬蒸蛋魚子醬一啖入口,同嫩滑蒸蛋,蒸蛋入面仲有鵝肝,材料口感非常夾,淡淡的清新魚子醬,前菜已經滿分然後就是龍蝦的環節!食緊既同時欣賞師傅煎新鮮龍蝦新鮮到燒緊既時候仲識郁,刀工非常之好,龍蝦肉及蝦頭蝦膏取出師傅仲會表演火焰燒龍蝦,火焰衝上半天,會俾時間你打卡拍照,用slow mon 拍video 超厲害一碟龍蝦已經值回票價龍蝦肉每份切細加龍蝦膏調成既醬汁燒最後用小小嘅胡椒調味,龍蝦用煎香左嘅牛油多士墊底,多士吸晒龍蝦嘅精華,超級好食!下一道蟶子,用明太子炒加
是我期待已久的鐵板燒啊
身邊朋友同時都有提過呢間隱世日式鐵燒
開左好多好多年而終於有機會食到了!
地點都頗為隱世,天文臺道8號
斜路行上嚟就會見到日式裝修大大隻字寫住秋田,
下面位置有代客泊車,門面都有職員迎接,
鐵板燒就喺2樓,鐵板燒的坐位有限
記得盡量要book位,

主餐牌兩款,都有二人餐同四人餐可選
最基本的二人餐都夠食,都包貴價餐品,
有龍蝦、鮑魚、鵝肝、蟶子, 超級正
最先會一盤新鮮海鮮擇你面前可拍照
望住生猛既龍蝦鮑魚仲識得郁,流晒口水
和牛脂肪分佈完美

師傅制服口袋上有名,Ben gor 廚藝出色
搵佢一定唔會失望

首先頭盤是一道冷盤清新沙律和熱盤魚子醬蒸蛋

然後就是龍蝦的環節!
食緊既同時欣賞師傅煎新鮮龍蝦
新鮮到燒緊既時候仲識郁,
刀工非常之好,龍蝦肉及蝦頭蝦膏取出
師傅仲會表演火焰燒龍蝦,
火焰衝上半天,會俾時間你打卡拍照,
用slow mon 拍video 超厲害

一碟龍蝦已經值回票價
龍蝦肉每份切細加龍蝦膏調成既醬汁燒
最後用小小嘅胡椒調味,
龍蝦用煎香左嘅牛油多士墊底,
多士吸晒龍蝦嘅精華,超級好食!

下一道蟶子,用明太子炒
加上蒜心同菇,蟶子熟到剛剛好
蒜心唔會搶味,細細粒明太子包裹蟶子
明太子後勁非常回味,第二度主菜已經非常滿足

除左龍蝦蟶子,仲有燒鵝肝同鮑魚,
同枱的點了貴幾百的二人餐,
是澳州黑邊大鮑魚,嘩!下次一定一定要試下,超震撼
南非鮑魚也不錯,鮑魚調味同texture 剛剛好
另外配上忌廉汁昆布,配搭新鮮
擺盤同味道都滿了分,下次一定要試埋澳洲黑鮑!

鵝肝同樣無敵,超厚身鵝肝,
兩面煎香,中間剛剛好的軟度,
鵝肝上有魚子同金箔,
少量黑醋汁加菠蘿伴碟,
鵝肝外脆內軟,入口即溶
配菜解膩,十分之好的配搭。

然後有很舒服的龍蝦湯
湯係用剛剩下既龍蝦殼熬製,
湯頭清味道鮮,飲完非常舒服

So far每一道都超級好食既海鮮,
食完晒海鮮就到肉類
唔食牛既可以改豬,
鹿兒島霜降和牛厚燒及鹿兒島霜降薄燒烤卷
五成熟入口即溶,油分足,和牛味道滿滿地喺口腔停留

師傅提醒要先吃薄燒烤卷,可加鹽昆布
薄燒烤卷包裹䓤蒜,和牛既香同䓤蒜一啖過,人間美食!
除了鹽昆布,亦可配蒜片、鹽、芥末醬
各有風味

一定唔使怕唔夠飽,因為仲有炒飯炒菜同甜品
炒飯同炒菜份量都好多,
唔會油,熱度夠
飽足的一餐

甜品除咗有雪糕銅鑼燒
銅鑼燒裏面夾住紅豆,可以加埋雪糕一齊食
銅鑼燒同樣係師傅鐵板燒
鐵板紅豆銅鑼燒夾埋雪糕凍熱一齊食,yummy!

非常值得嘅鐵板燒,不斷地有驚喜!
必食之隱世鐵板燒
一定唔會令你失望!
秋田二人套餐共有1️⃣2️⃣道擺盤精緻嘅精品菜;多道菜採用和牛🐮、活龍蝦🦞同活鮑魚等高級新鮮食材;師傅更即席表演火燒龍蝦,簡直係視覺同味覺最高享受😍🥗季節沙律沙律菜新鮮爽口,再配上酸汁,好醒胃🥚魚籽鵝肝蒸蛋蒸蛋嫩滑,蛋味香濃;加上鮮甜嘅鵝肝,同卜卜趣嘅魚籽,層次感豐富🦞鮮活時令龍蝦師傅將生猛活龍蝦放上鐵板,再純熟地將龍蝦起肉拆件:蝦膏煮成醬汁,再炒香龍蝦肉;蟹頭用嚟煲湯;龍蝦肉炒香切粒龍蝦肉質鮮甜彈牙,而且結實爽口,配上特製醬汁,鮮味爆發師傅唔單止廚藝精湛,仲表演火燒龍蝦頭🔥,火焰衝上半天,睇到人眼定定🍲龍蝦清湯火燒後嘅龍蝦頭被師傅拎去煮龍蝦湯,清甜又有鮮味🦪原隻鮮活南非鮑魚新鮮鮑魚從魚缸裏拎出嚟,所以非常生猛,師傅細心將腸同唔食嘅部份挑走,再將鮑魚燒熟﹑切片,以燒過嘅昆布墊底,配搭秘製海苔可樂忌廉醬,令爽口嘅鮑魚有一種從未食過嘅美味🐠季節時令海鮮蘇格蘭蟶子皇同樣爽彈,師傅仲加入明太子醬同野菜炒香,好味又特別🪿香煎頂級鵝肝厚身鵝肝外脆內軟,質地綿綿細滑,入口即溶;再配上矜貴嘅魚子醬同埋金箔,貴氣十足🐂鹿兒島霜降和牛薄燒卷一入口已經感受到和牛嘅油脂感,但食起嚟一啲都唔油膩;和牛中間卷有香蔥同炸蒜

🥗季節沙律
沙律菜新鮮爽口,再配上酸汁,好醒胃

🥚魚籽鵝肝蒸蛋

🦞鮮活時令龍蝦

龍蝦肉質鮮甜彈牙,而且結實爽口,配上特製醬汁,鮮味爆發

🍲龍蝦清湯
火燒後嘅龍蝦頭被師傅拎去煮龍蝦湯,清甜又有鮮味

🦪原隻鮮活南非鮑魚

🐠季節時令海鮮

🪿香煎頂級鵝肝

🐂鹿兒島霜降和牛薄燒卷
一入口已經感受到和牛嘅油脂感,但食起嚟一啲都唔油膩;和牛中間卷有香蔥同炸蒜,配上脆薄香蒜片,層次豐富

🐮鹿兒島霜降和牛厚燒
試完薄片和牛,再品嚐下厚身和牛~ 肉質柔軟細膩,油脂同雪花分佈均勻且細密

🍚秋田炒飯
冷藏過嘅日本珍珠米粒粒飽滿,加入櫻花蝦、雞蛋、香蔥同蘿蔔粒炒香,顏色金黃光澤,但毫不油膩,睇得出師傅嘅功架

🥦炒野菜
用蒜香牛油炒嘅野菜,特別香滑,蔬菜亦好鮮甜

🍦精選甜品
即製銅鑼燒嘅餅皮被煎香,紅豆微甜,配合綠茶雪糕,就算食到好飽,都想繼續食

最後,師傅表演蛋漿寫字,寫上祝福句;餐廳更送上chiikawa畫碟甜品,為呢一餐畫上完美句號😍

師傅仲識畫好多高難度圖畫,所以聽職員講,唔少食客都會選擇喺度搞生日會同周年慶祝🍾

其實秋田有3層,一樓係鐵板燒為主、二樓以刺身作為主題,3樓就設有包廂,除咗可以同朋友享受私人鐵板燒外,仲有巨型梳化添🥰
  • 鮮活時令龍蝦
  • 龍蝦湯
  • 銅鑼燒
  • 秋田二人前套餐
  • 鵝肝多士
  • 季節沙律
1K
👧🏻😋👅🍽✨尖沙咀鮮活海鮮鐵板二人前🦞 -🇯🇵 天文台圍8號四層都係屬於秋田, 有私人廂座同刺身壽司專門店, 而一樓就專食鐵板燒🇯🇵 秋田Akita二人前套餐 $888/位, 另一款二人餐差唔多貴一倍, 雖然海鮮再premium啲但份量唔差得遠, 所以秋田餐性價比好高🇯🇵 份量足而款式多, 最緊要係食材處理同配搭好有心思, 食完成個餐係唔會太滯-🥗 季節沙律💯胡麻醬沙律簡簡單單, 番茄仔去左皮有漬過酸酸地好清新-🥚魚籽鵝肝蒸蛋✨用鐵板席前蒸蛋, 加左鵝肝令蒸蛋質地實啲冇咁水, 但依然好滑; 魚籽鹹鮮味又好夾鵝肝-🦞 鮮活時令龍蝦💯原隻鮮活切粒用返龍蝦膏炒香, 簡單用鹽調味已足夠突出龍蝦鮮甜, 個汁杰身好多膏但連焦脆多士一齊食唔會膩-🦪 季節時令海鮮✨當晚係蘇格蘭蟶子王, 用明太子醬炒香, 配上蒜芯同靈芝菇鹹甜有致-🐚 原隻鮮活南非鮑魚💯食到中段先落板但依然郁身郁世好生猛, 燒到外層焦香而肉質非常嫩滑💯配上creamy海苔忌廉汁同昆布, 除左突出鮮甜仲會令人想一啖接一啖-🪿 香煎頂級鵝肝✨用紅酒煎香厚身鵝肝配金黃多士同黑醋汁, 再加上魚籽同金箔豪華打卡一流✨鵝肝食落唔會成口爆晒油所以唔滯
👧🏻😋👅🍽✨
尖沙咀鮮活海鮮鐵板二人前🦞
2013 views

🥗
季節沙律
💯胡麻醬沙律簡簡單單, 番茄仔去左皮有漬過酸酸地好清新
🥚
🦞

🦪
蘇格蘭蟶子王

🐚

🪿
香煎頂級鵝肝
✨鵝肝食落唔會成口爆晒油所以唔滯, 但好都甘香, 呢個set我的最愛🫶🏻

🍲
龍蝦清湯
💯食鮮活龍蝦時已上演酒灑龍蝦頭, 再拎左去煲湯, 個湯超級清甜仲有龍蝦鮮味

🥩
鹿兒島霜降和牛薄燒
鹿兒島霜降和牛厚燒
✨薄燒用蒜片壓碎炒左入蔥段餡, 配鹽昆布同芥末醬中和左油膩感
✨厚燒霜降和牛油脂豐腴入口即溶冇得彈

🌾
秋田炒飯
💯用櫻花蝦, 煙肉, 甘筍, 蔥, 雞蛋炒飯, 簡單好食, 粒粒分明

🥬
炒野菜
✨用蒜蓉牛油炒香椰菜, 蒜芯同甘筍, 食落juicy鹹香唔會寡
🥞
精選甜品
💯即煎pancake外脆入軟, 包紅豆蓉再配上雪糕, 當晚有得揀抹茶或薄荷朱古力
💯師傅仲係尾聲以蛋漿係鐵板調轉寫上「身體健康」正體字, 技巧高超

🍻
Drinks
✨樽裝Sapporo啤酒同杯裝Shochu都係$38良心價
蘇格蘭蟶子王
2024-10-18 199 views
🐽 日式沙律清新可口,醬汁酸酸甜甜,配上新鮮嘅青菜,簡直係開胃之選🐽 魚籽鵝肝蒸蛋滑溜溜嘅蒸蛋羹搭配鹹香嘅鵝肝,魚籽嘅鮮味一口咬落,配埋鵝肝既濃味,出奇地夾🐽 燒濃龍蝦汁龍蝦龍蝦肉鮮食甜,配上濃郁嘅龍蝦汁,口感層次分明,令人唔停口🐽 燒原隻鮮活南非鮑魚肉質鮮嫩,咬落去有彈性,鐵板燒既方法整好香口🐽 燒貴妃外焦內嫩,嗌啤酒食真係最正🐽 煎鵝肝多士外脆內軟,一咬落去鵝肝嘅香味直逼係口,極邪惡🐽 燒和牛肉質鮮美,油花分佈得剛剛好,口感一流🐽 燒香蔥和牛卷香蔥提升咗肉味,真係一口接一口🐽 龍蝦湯濃郁無比,用埋岩岩食既龍蝦頭一齊食,充滿海鮮味,喝落去味道好豐富🐽 炒日式雜菜清爽又健康,搭配日式櫻花蝦炒飯,飯粒粒分明,蝦味十足🐽 紅豆沙餅作為甜品,外脆內軟,紅豆沙香甜可口
🐽 日式沙律
清新可口,醬汁酸酸甜甜,配上新鮮嘅青菜,簡直係開胃之選

🐽 魚籽鵝肝蒸蛋

🐽 燒濃龍蝦汁龍蝦
龍蝦肉鮮食甜,配上濃郁嘅龍蝦汁,口感層次分明,令人唔停口

🐽 燒原隻鮮活南非鮑魚
肉質鮮嫩,咬落去有彈性,鐵板燒既方法整好香口

🐽 燒貴妃
外焦內嫩,嗌啤酒食真係最正

🐽 煎鵝肝多士
外脆內軟,一咬落去鵝肝嘅香味直逼係口,極邪惡

🐽 燒和牛
肉質鮮美,油花分佈得剛剛好,口感一流

🐽 燒香蔥和牛卷
香蔥提升咗肉味,真係一口接一口

🐽 龍蝦湯

🐽 炒日式雜菜
清爽又健康,搭配日式櫻花蝦炒飯,飯粒粒分明,蝦味十足

🐽 紅豆沙餅
作為甜品,外脆內軟,紅豆沙香甜可口