2018-11-05 366 views
同朋友係新世紀食飯,見有唔少都係D連鎖既餐廳,想搵一間唔係既可以試下D新野,行下行下就搵到呢間日本野。門面有好多清酒筒,好似D日本既大型居酒屋。本來我覺得佢靚得黎我怕佢會好貴😅點知個friend一睇到lunch menu 話有D set都係68蚊,又好似好抵啊☺️咁就入左去了。去到時剛開始lunch time,未係好多人,都有6-7枱客。店員畀我地揀坐近門口或在窗邊的二人枱,我地就坐在窗邊吧。點完餐就見到陸陸續續有人來食,好快就坐到超過半滿。我地兩個都揀左定食,一點左餐就端來味噌湯、沙津🥗同前菜。前菜有D咸,但沙津同湯都唔錯,尤其係個湯又有D魚旦皮同海帶,大碗同足料,味道都不錯。我點左個唐揚炸雞🐥定食,68蚊真係幾抵,而且炸雞份量好足,仲有好多椰菜跟餐。炸粉的份量都叫適中,一黎到既時間熱辣辣,性價比幾高。朋友叫的刺身🍣定食就相對貴D,但以刺身黎講都好合理,有甜蝦、吞拿魚、三文魚、油甘魚同埋另一款白肉魚 (唔記得叫咩名,只記得佢叫擦紙膠),仲有一碟三文魚卵。刺身都新鮮,雖然唔係話好甘香,但以午餐定食黎講都OK。唯一係定食的飯比較粘,可能煮得有D過左,所以我地兩個都係食哂D餸先。我地加埋特飲

我地加埋特飲都係加左12蚊,買單平均都係100蚊一位,值得一試既!
沙津前菜
味噌湯
桃子乳酸梳打、熱情果梳打
唐揚炸雞定食
刺身定食
2018-11-05
$80 (Lunch)
味噌湯
唐揚炸雞定食