2022-11-28 275 views
📍杦 Ficus之前去個頭買野,見到裝修幾靚,裝過下個menu,今次特登去試!鋪位係不當目位置,所以當日唔使等就可能入座啦~揀左兩個SET,所以啲相係兩個SET撈埋嘅野食黎。極級御膳 $980前菜、時令刺身(3款)、 一品料理、壽司(7件)、熱湯及甜品杦 .料理長特選 $1480前菜、時令刺身(5款)、 一品料理、【龍蝦鬼殼燒 或 日式黑鮑魚】、壽司(7件)、熱湯及甜品前菜有碗水雲酢物仔,食落黏黏滑滑,酸酸地好開胃~刺身方面干目魚薄造,賣相吸引,而且份量一啲都唔孤寒,疊到好高,大概有五塊左右。千葉縣黑鮑魚 鮑魚彈牙不韌,醬汁比起出面食嘅酒味偏濃。目光魚一夜乾呢個好驚喜,脆脆地鹹味剛剛好,份量都啱啱好,連骨都食埋👍🏻壽司方面水準都偏高,如果揀$980個set食到呢個水準我覺得超抵!由壽司上嘅切紋睇到出師傳好用心,壽司完全冇筋,用料都好新鮮!(上個月食完有米芝蓮星星嘅竟然食到筋!!)玉子上嘅焦糖甜度適中,令我食晒成舊玉子~總結:會再幫襯,如果揀$980你個set我覺得好抵食!!
📍杦 Ficus

鋪位係不當目位置,所以當日唔使等就可能入座啦~
揀左兩個SET,所以啲相係兩個SET撈埋嘅野食黎。

極級御膳 $980

杦 .料理長特選 $1480

前菜有碗水雲酢物仔,食落黏黏滑滑,酸酸地好開胃~

刺身方面

千葉縣黑鮑魚
鮑魚彈牙不韌,醬汁比起出面食嘅酒味偏濃。

目光魚一夜乾
呢個好驚喜,脆脆地鹹味剛剛好,份量都啱啱好,連骨都食埋👍🏻

玉子上嘅焦糖甜度適中,令我食晒成舊玉子~

總結:會再幫襯,如果揀$980你個set我覺得好抵食!!
2022-11-25