2023-06-18 341 views
又去咗尖沙咀遊蕩,咁啱食飯時間,又係時候搵下to eat list有咩選擇,結果都係揀唔啱,突然醒起未試過抹茶過江龍😝過到餐廳大約8點左右,好彩尚有位置,立即決定食雪糕🤣牛角包窩夫配抹茶軟雪糕及北海道牛乳雪糕🍦牛角包窩夫暖暖地,外表好脆,餐廳會將牛角包窩夫一分為二,方便食用,用窩夫𢳂雪糕,一啖有齊冰火效果,不過抹茶雪糕比較快溶。下一層係牛奶雪糕,最底係粟米片。其實睇餐牌,係唔知原來雪糕底部有粟米片,而且數量都唔少,佔咗多過三份一杯。當我以為成杯都係雪糕嘅時候,見到底部係粟米片,有少少覺得俾人欺騙左😮‍💨見到佢係推介產品,所以今次就揀咗佢。其實唔係唔好食,只係見到粟米片個下,有少少錯愕🤭下次有機會我會想試芭菲😋

過到餐廳大約8點左右,好彩尚有位置,立即決定食雪糕🤣

牛角包窩夫配抹茶軟雪糕及北海道牛乳雪糕🍦