2016-06-30 386 views
朋友知道Vi中意食甜品又中意食抹茶, 所以專登上網訂左呢個咁令既抹茶拿破侖一齊食 呢間cake shop o係新蒲崗既工廠大廈, 主要都係做網上生意, 上網落左order之後就約o係地鐵站交收, 之前都見留意過呢間online cake shop, 但一直都好懶所以未有買黎試, 今次朋友幫我訂埋實在太好訂左個6"既抹茶拿破侖, 蛋糕賣相好令呀, 見到入面夾左好多綠茶吉士, 睇番佢地網上介紹, 係用左用日本宇治M6頂級綠茶粉, 睇到d色都feel到好濃, 拿破崙好鬆脆, 而且好香牛油味, 食得出係新鮮整先有咁脆, 蛋糕入面仲夾左紅豆忌廉同有幾片士多啤梨, 食落無咁單調, 綠茶吉士味道濃郁, 口感實正, 食得出落左好多綠茶粉, 味道唔會太甜, 連埋d紅豆忌廉同拿破崙食好正, 好中意入面有夾左士多啤梨片, 食落去無咁漏, 不過士多啤梨片太小, 多番d仲好食, 整體呢個拿破侖比想像中做得更出色, 好食過好多餅店, 支持本地既小店
抹茶拿破侖6"
2016-06-29