2023-05-23
📍旺角 Happy Roller呢間喺卷蛋界好出名🤩旺角同觀塘都有分店,旺角店係一間傳統麵包舖—開心餅店,每日都有現貨買(留意@happyrollerhk story)。𓇠 丸久小山園抹茶生乳卷蛋 $148 𓇠好好彩買到最後一條現貨,唔好彩嘅係前面買咗最後一條4色😟隔日先食,一條可切開4-5件,蛋糕體依然鬆軟、綿密濕潤,少氣孔👍🏻抹茶忌廉用上丸久小山園青嵐抹茶粉整成,食落好濃,帶回甘,忌廉都好幼滑。另外用上稀少糖同少油配方整成,食完都無罪惡感。抹茶控好滿意🍵非抹茶控屋企人覺得苦😂〰️總結:性價比幾高!下次要買開心果牛乳🥛焙茶味☕️PS有得加錢要麻糬,附有乾冰同膠袋,可以留電話自取。▪️類別:#yinkifoodie_matcha #yinkifoodie_bakery #yinkifoodie_dessert🔺味道:4.5/5🔹服務:3.5/5🔸環境:3/5
𓇠 丸久小山園抹茶生乳卷蛋 $148 𓇠
好好彩買到最後一條現貨,唔好彩嘅係前面買咗最後一條4色😟
丸久小山園抹茶生乳卷蛋
〰️總結:性價比幾高!下次要買開心果牛乳🥛焙茶味☕️
PS有得加錢要麻糬,附有乾冰同膠袋,可以留電話自取。
🔺味道:4.5/5
🔹服務:3.5/5