對於抹茶控黎講,只要有抹茶的野都會非常吸引知道「慕茶」有個抹茶意粉,感覺好新奇~所以決定拉媽咪過來觀塘試試!首先,餐廳地址真的非常偏僻,在工業中心入面,吾上網搜尋真係吾會知道或者去到一開始我都走錯了路呢。。。環境很像家庭式餐廳,空間雖然吾大,但都坐得舒適。飲品是任添的,lunch set 仲配甜品牛肝菌忌廉湯 跟餐+$8配上烘麵包粒 菇味濃郁 幾好的蟹子帶子抹茶鮮蝦忌廉意粉 $78抹茶控期待的意粉到了!雖然聞吾到抹茶味,但食到有茶味的仲同忌廉汁幾match意粉應該加左好多芝士粉,芝士控都會鐘意但只有四隻蝦仁仔,同一隻帶子仔,未免太小氣了食到底會見到有抹茶汁 對抹茶控而言整體還不錯 不過始終係忌廉意粉 食完都幾滯美味指數: 3/5黑松露煙三文魚忌廉天使麵 $68煙三文魚非常厚身,但只有兩小塊,味道普通依款比較乾身,而且更多芝士粉!對於不喜歡芝士的媽咪,食到皺曬眉最後又係靠我解決兩碟都叫忌廉汁係錯既決定!滯上加滯但論味道係吾錯的,芝士味超濃,黑松露味道都出,而且天使麵口感比意粉更好,Q彈Q彈的不過吾鍾意芝士的人千其吾好點美味指數:3/5伯爵茶朱古力雪糕是日甜品係手工雪糕,跟餐配有指定口味,
對於抹茶控黎講,只要有抹茶的野都會非常吸引

一開始我都走錯了路呢。。。
環境很像家庭式餐廳,空間雖然吾大,但都坐得舒適。
飲品是任添的,lunch set 仲配甜品
牛肝菌忌廉湯
牛肝菌忌廉湯 跟餐+$8
牛肝菌忌廉湯
配上烘麵包粒 菇味濃郁 幾好的
蟹子帶子抹茶鮮蝦忌廉意粉
蟹子帶子抹茶鮮蝦忌廉意粉 $78
抹茶控期待的意粉到了!雖然聞吾到抹茶味,但食到有茶味的
仲同忌廉汁幾match
意粉應該加左好多芝士粉,芝士控都會鐘意

但只有四隻蝦仁仔,同一隻帶子仔,未免太小氣了
食到底會見到有抹茶汁
對抹茶控而言整體還不錯
不過始終係忌廉意粉 食完都幾滯
美味指數: 3/5
黑松露煙三文魚忌廉天使麵
黑松露煙三文魚忌廉天使麵 $68
煙三文魚非常厚身,但只有兩小塊,味道普通
最後又係靠我解決

兩碟都叫忌廉汁係錯既決定!滯上加滯

不過吾鍾意芝士的人千其吾好點

美味指數:3/5
伯爵茶朱古力雪糕
伯爵茶朱古力雪糕
是日甜品係手工雪糕,跟餐配有指定口味,無得揀
朱古力太濃,超淡伯爵茶味,兩者吾係好夾,味道怪怪的
而且雪糕質地吾係creamy,黏黏的,很快溶,不太喜歡

美味指數: 1/5
*****個抹茶忌廉意粉都試得過