2024-01-15 901 views
今日去咗間人氣勁旺既拉麵店,真係行到攞號碼牌就已經開始流口水。坐低之後,點咗份濃厚豬骨湯底拉麵,湯底郁到差點頂到個天花板,既濃郁又唔膩口,係每一啖都品嚐到豬骨既真髓。叉燒嘅話,啖啖肉感,腍到化喺口,再加上啲筍片脆得嚟又唔失多汁,真係啱晒我呢啲愛食之人。撈埋嗰陣薄脆既炸雞皮,加上沙律醬味道更加鮮美難擋🤤。面條部分,我係鍾意啲Q彈牙硬,所以今次食得特別開心。食物之外,仲要提提店員,服務貼心又唔急躁,即管大排長龍,顧客多到爆煲,佢地都係面帶微笑,提供熱情服務。總括來講,今次來呢間拉麵店食飯真係滿足到我,對個豬骨湯底同叉燒真係讚唔絕口,會推介比啲朋友嚟試吓。下次要早啲嚟,希望下次可以搶到個蝦湯底試下新滋味啦!😋🍜👍